Java'da array eşitliği

mustafaf94

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Ben javada bir kod yazıyorum ve bu kodda bir arrayi boş bir arraya atadım ve elimde 2 tane aynı arrayden var. Bu arraylerden sonradan oluşturduğumun üstünde bazı işlemler yapıp , arraylerin hala birbirlerine eşit olup olmadıklarını kontrol etmem gerek . Ben şöyle bir şey method yazdım fakat tam çalışmıyor anlayamadığım bir şekilde. Nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
İyi günler...

public static boolean bitir(int x[][],int z[][],int skor[]){
for(int i=0;i<x.length;i++)
{
for(int j=0;j<x.length;j++)
{
z[j]=x[j];
}
}
topla2(z,skor);
topla4(z,skor);
topla6(z,skor);
topla8(z,skor);
for(int i=0;i<x.length;i++){
for(int j=0;j<x.length;j++)
{
if(x[j]!=z[j])
{
return true;
}
}
}
return false;
}
}

if(x[j]!=z[j] bolumunde sayac kullanabilirsiniz.
If(x[j]==z[j])
{
sayac++;
}

Daha sonra da x in uzunluguyla karsilastirirsiniz
If(x.lenght==sayac)
{
return true;
}

Sayac x in uzunluguna esitse butun sayilar aynidir. Degilse en az bir tanesi farklidir diziler de farkli demek olur bu da. Ben genelde bu sekilde kullanirim kontrol mekanizmalarimi bir de boyle deneyin isterseniz.

Sorunuzu yanlis anladiysam affola, baska sorular da sorabilirsiniz.

Iyi gunler.

Çok teşekkürler halletim sorunumu ve neredeyse bitirmek üzereyim kodu.

Peki kullanıcıdan input istediğimde kullanıcı input girmeden direk enter'a basarsa buna nasıl hata verdirebilirim? Bu tarz bir durumda kod direk patlıyor.

Ornegin bir string aliyorsaniz StringAdi.isEmpty() ile kontrol edebilirsiniz.
If(stringadi.isEmpty()){
System.out.println("Hatali giris yaptiniz") denebilir ve yeniden giris yapmasi istenebilir boyle bir durumda.

Ornegin bir string aliyorsaniz StringAdi.isEmpty() ile kontrol edebilirsiniz.
If(stringadi.isEmpty()){
System.out.println("Hatali giris yaptiniz") denebilir ve yeniden giris yapmasi istenebilir boyle bir durumda.
Projemi teslim ettim ve tek eksiği buydu Fakat yine de öğrenmek istediğim bir şey var. Aynı şeyi ascii değerlerini kullanarak yapabilir miydik? Enter'in kendine ait bir ascii değeri var mı?

java.awt.event.KeyEvent java.awt.event.KeyListener

Import edildikten sonra

public void keyPressed(KeyEvent e) { if("Enter".equals(KeyEvent.getKeyText(e.getKeyCode())))

}

Seklinde kontrol edilebilir sanirim tam olarak emin olmasam da. Enter in ascii degeri 13 olmasi lazim ama bu kutuphane ve fonksiyonlar sayesinde gerek yok ascii ye acikcasi.

Bu arada projeniz hayirli olsun umarim istediginiz gibi olur sonucu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…