Teorik olarak ne olduğunu güzelce öğrenmeniz lazım sonra proje ile pekiştirirsiniz.
Yıllar önce, eski işyerimde çok eski java versiyonları kullanarak çalışırken, yapılması gereken bir web servisi hırs yapıp spring boot kullanarak kodlamıştım.
Yaptım, ok, servis tahminimce hala da devrededir ancak neredeyse hiçbir şey anlamadan yapmışım, yani çalışan bir şey üretmek sorun değil, ancak öğrenme gayesi ile değil de sırf servisi spring boot diye bir şey kullanarak yapacağım dediğim öğrenemedim o anda.
Dependency injectionu falan (Core Java temelli olduğum için) idrak edemeden, component ne, autowire etmek ne, entityscan ne yapıyor vs temel spring annotationları bile tam anlamadan bir şekilde çalışan servisi devreye alabiliyorsunuz, bir şey çalışmadığı zaman internetten araştırarak (artık yapay zekaya da sorabiliyorsunuz, eskiden yoktu) çözüm bulabiliyorsunuz; ör: filanca yer istediğim gibi çalışmıyor, o zaman şuraya async diye bir şey buraya enableasync diye bir şey koymak lazımmış, koy, çalışıyor mu, çalışıyor ok ama teorik olarak da dikkat etmek gerekiyor yoksa şunu kullanmamız bize ne fayda sağladı, şu sorunun çözümü için neden bunu kullandık gibi sorulara cevap veremezsiniz, çözüm üretmiş olsanız bile unutursunuz yani, proje yapmayı teorik bilgiyi pekiştirmek olarak düşünün, projesiz pekiştirmek zor ama proje amaç değil araç aslında.
teknik mülakatı yapanlara "bana x konusundan istediğinizi sorabilirsiniz" deme özgüveni > şişik bir github hesabı diye düşünüyorum.
Bu arada deneyimsiz junior iş ilanlarında ("en az 3 yıl deneyim" gibi bir şey yazmayan yani) mikroservis, reactive programming bilgisi istediklerini daha önce duymadım, oop prensiplerini öğrendin mi, database kullandın mı vb. daha temel şeylere odaklanılır normalde, başka şeylere de hakim ise hanesine artı yazar.
Bunları buldum örnek ama vardır yine de deneyimsiz olsun ama mimariden anlasın, tecrübesiz olsun ama db adminliği yapmış olsun, yeni mezun olsun ama yüksek trafikli yazılım deneyimi olsun, backend dev olsun ama güncel javascript teknolojilerini de bilsin vs. yazan zalım ilanlar.
Posted 1:36:53 PM. In 1991, we embarked on a mission to offer outstanding service and competitive prices to those whoâ¦See this and similar jobs on LinkedIn.
Kariyer.net'teki Infonal Bilgi Teknolojileri A.Å. firmasına ait Yeni Mezun Java Developer iÅ ilanını hemen inceleyin ve baÅvurun!
Kompass Europe Ltd Sti tarafından yayınlanan Yazılım Mühendisi iş ilanına ait detayları Techcareer.net'te incele ve hemen başvur!
Kariyer.net'teki METASİS TEKNOLOJİ TİCARET LTD. ÅTİ. firmasına ait Junior Java Developer iÅ ilanını hemen inceleyin ve baÅvurun!