JavaScript backend alaninda ne kadar etkili?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Bircok alan denedim, C++, Java, Python vs. ve cok ufak denemeler yaptim ama ya İngilizce probleminden ya da maymun istahliliktan devam edemedim. Karar aldim, kurs fazlaliigndan da kaynakli JS Node(Express.js) ogreneceğim ama merak ettigim, bu dil sektorde ne derece yaygin? Neden kullanalim? Java'ya kiyasla yazmasi daha kisa suruyor gibi, neden Java degil de JS? Ya da boyle bir tercih var mi? Kimi insan aliskanliktan dolayi Java cok fazla deniyor, kimisi cok guclu ve guvenli diyor. Tam olarak nasıl anlariim bunu?

Öncelikle hangi dilin hangi amaçla kullanıldığını öğrenmen gerek gibi duruyor. Java ve JavaScript birbirinden çok farklı diller. İsim benzerliği seni yanıltmasın. Dillerin hangi amaçla hangi alanda kullanıldığını anlatan bir video izleyip kendine yeni bir yol çizmelisin.

Nasil oyle duruyor anlamadim? Java yazmaya calistim zaten, baska dillerde denedim. Surekli bu dillerin backend alaninda da karsilastirilmasi yapiliyor. R ile Java yi karsilastirmadim sonucta. Elbette hepsinin farklilari vardir, yoksa tek dil olurdu ama Java ile JavaScripti karistirmak nasil oluyor onu anlamadim.

En basitinden, chatgptye bir banka backendini java yerine javascript ile kodlamanın dezavantajları nelerdir gibi bazı sorular sorarak öğrenebilirsin. Sana mesela multithreading gereksiniminden, strongly typed dillerin farklılığından, compile edilmiş kodun çalışma mantığından vs. bahsedecektir.

Bir yerde gördüğüm bir yazıyı okudum, şıp diye mevzuyu tamamen anladım olayı yok, bilmediğimiz kavramları duydukça açıp internetten araştırma, okuma alışkanlığı edinmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…