JavaScript dosyaları açılmıyor

La Bete

Decapat
Arkadaşlar programlama dersleri alıyorum. İzlediğim videolarda hocanın yaptıklarının aynısını yapmama rağmen hocadaki Java ile yazılan kod çalıştığı halde ben aynı kodu yazdığımda hata alıyorum sebebi ne olabilir? Bilgisayarım FreeDOS gelmişti içine Windows'u falan ben kurdum başka bir şey kurmadım.

yok C# öğreniyorum ama bi metin dosyasını Java dosyasına çevirip basit bir komut ile açıcam ama hata veriyor sürekli.
Bütün kodu ve aldığınız hatayı paylaşın lütfen. JavaScript tarayıcıda çalışır. Tarayıcı dışında başka bir şey kurmanıza gerek yok.
Kod: C\Users\Admin\Desktop\javasicripitDemos\İntro1.js
Satır: 3
Karakter:1
Hata:'console tanımsız
Kod:800A1391
Kaynak: Microsoft JScripit çalışma hatası
Yazdığım kod ise: ilk başta bir javascripitDemos adlı bir klasör açtım. Daha sonra o klasör içine bir metin dosyası açtım bu metin dosyasına hamburger = 'whopper' icecek = 'Kola' console.log (hamburger) yazdım daha sonra bunu farklı kaydetten js ye çevirdim daha sonra cmd den cd yazıp klasörün konumunu kopyalayıp yapıştırdım daha sonra dosya adını girdim ama yukarda yazdığım hatayı gösterdi ama hoca aynısını yazınca kod çalıştı.

Son düzenleme:
windows script host ile hiç js dosyası çalıştırmadım. İsterseniz node yükleyin bilgisayarınıza daha sonra cmdden node dosyaadi.js yazıp çalıştırabilirsiniz.

Node ile bi dosya çalıştırılırken >dosya yolu>node İntro1.js olması gerekmiyormu?

Ama kullandığın ortam bunu destekliyorsa bilemiyorum; fakat orada aldığın hata şu sen console.log(hamburger) demişsin ama javascriptte direkt olarak

hamburger="whopper "

şekline kullanım yoktur.Şu şekilde kullanmalısın.Ör:

var hamburger="whopper "

UYARI : Israrla arkadaş düzelttiği halde Java demişsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı