JavaScript HTML vs CSS öğrenme ne kadar sürer?

Eğer öğreneceğin ilk dilse muhtemelen önüne gelen her şeyi ezberlemeye çalışacak ve dolayısı ile hiçbir şey öğrenemeyeceksin.

Yazılıma başlarken ilk hedefin doğru arama yapmayı öğrenmek olmalı. Başlangıç için sadece hedefin arama yaptığın her şeyi çok hızlı bulabilecek şekilde önde gelen kaynakları tanımak(ki bu kaynaklardan bir tanesinden yukarıdada bahsedilmiş).

Sonra ise bol bol örnek yapmak olmalı.

Bunu yaparsan basit şeyleri yapacak kadar temel günde 4 saat çalışma ile 2 haftada elde edilir. Sonrasını projeler ile siz üstüne koyarsınız.

Burada sadece aklıma takılan tek soru JavaScript. Bu güne kadar hiç kod yazmamış biri dandik Türkçe kaynaklardan JavaScript'i ne kadar öğrenebilir bilemiyorum.

Ciddi ciddi süre verenler var, gerçekten çok komik. Bu işlerin maalesef öğrendim evresi yok, ha çok iyi olursunuz o başka bir şey ama öğrendim bitti diye bir şey yok. Ayrıca HTML biter ama CSS ve JS bitmez. Bitti zannedersin bambaşka şeyler karşına çıkar, yeni teknolojiler ya da Framework'ler üretilir. Bu nedenle ne kadar da öğreneceğinizi düşünmek yerine direkt işe koyulun derim çünkü bu bir süreç.

Peki, bir yılda webmaster olmuş olan varmı burada?
O zaman belki bende olurum.

Yazılım eşittir tecrübe. Çalışarak, okuyarak olmaz bu işler. Yaparak, yanılarak, bozarak öğrenilir. Ayrıca ne yapacağın da çok önemli. Sürekli meşgul olduğun bir alanın dışında yeni bir şey yaparken sıfırdan başlıyormuş gibi olursun. Bu işin sonu yok.

Abi Türkiye'de neden herkes böyle şu çok şunu yapamazsın şunu edemezsin neden böyle çok merak ediyorum uzaya çıkma hedefim var desem herkes sabaha kadar güler ama Avrupa da bir öğrenci bunu söyleyince kimse gülmüyor sonra adam uzaya çıkınca bizim kitle başlıyor adamlar uzaya çıkıyor diye konuşmaya (örnektir) arkadaşlar bunun realistik olma ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum.

Diğerleri neyse de JS'ye ömrünü versen bitiremezsin.

Realistlik ile alakası yoksa art niyet araman gerekir, seni tanımayan kişiler neden senin için art niyetli olsun ki? Bence tamamen realistlik ile ilgili. Ne kadar sürede öğrenirim? Başka soru ne kadar sürede bir şeyler üretebilecek hale gelirim? Başka soru. Hatta biraz sert cevaplar sizi sürece daha iyi hazırlayabilir.

Öğrenirim dememde ki amaç o zaten. Her noktasına kadar bilen bir insanoğlu olmadığını bende biliyorum zaten genel de herkes kendi bir şey yapamayınca başkasına da o gözle bakıp ya fesatlık yapıyor ya da karamsarlık aşılıyor.

Onca boş yorumun ardından aradığım yorumu buldum sonunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…