JavaScript için en iyi Game Engine'leri nedir?

William Crusader

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yok
Hem JavaScript öğrenmek ve JavaScript üzerinden oyun yapmak istiyorum.
Bunun için en iyi Game Engine'leri nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette araştırırsanız JavaScript ile kodlama yapabileceğiniz onlarca oyun motoru (PixiJs, Phaser, Three.js vs.) bulabilirsiniz. Zamanında araştırdığım kadarıyla Phaser oyun motoru başlangıç için ideal ve kolay diye biliyorum. Ancak size tavsiyem öncelikle JavaScript'i iyice öğrenip öyle oyun yapma aşamasına geçmenizdir.

En iyi olarak değil de, başlangıç için, oyun mantığını anlamak için Kaboom.js'i inceleyebilirsin. Oyuncu hareketleri, çarpışma (collusion) algılama, seviye yönetimi ve harita yapımı oldukça kolay.

Başlangıç için oldukça basit bir kütüphane, ileri seviye için farklı alternatiflere yönelmek gerekir.

Örnek bir video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Retro oyunlar'ı biraz uğraş ile sadece vanilla js kullanarak yapabilirsin. Güzel tecrübe kazanacağını düşünüyorum.

ben de web tarayıcı oyun yapımı ile igileniyorum. Yaklaşık bir yıldır da bir proje üzerinde çalışıyorum. Sana tavsiyem öncelikle javascript 'in temellerini öğrenemen. Ondan sonra da jquery öğrenmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı