JavaScript ile oyun kaydetme sistemi nasıl yapılır?

ünlem

Decapat
Bir FPS oyunu yaptım. Oyunda kaydetme sistemi var ama sadece altınları falan kaydedebiliyorum. Benim istediğim bölümleri kaydetmek. Mesela adam 15. bölüme geldi. Oyunu kapattı. Tekrar girdi. 1. bölümden başlıyor. Bunu nasıl halledebilirim?

@ünlem Oyunu kendiniz mi yaptınız? Yoksa kopyala yapıştır mı?
Her sistem farklıdır, direk şunu yap diyemez kimse. Kullanıcıların IP loglarını tutarak o IP adresinden tekrar girince kaldığı indexe (büyük ihtimal oyun bölümleri index 1, index 2 şeklinde) indexe yönlendirebilirsiniz.

@ünlem oyunu kendiniz mi yaptınız? Yoksa kopyala yapıştır mı?
Her sistem farklıdır, direk şunu yap diyemez kimse. Kullanıcıların ıp loglarını tutarak o IP adresinden tekrar girince kaldığı indexe (büyük ihtimal oyun bölümleri index 1, index 2 şeklinde) indexe yönlendirebilirsiniz.

Tanınmayan bir oyun motoru ile yaptım C++ biliyorum ama JavaScript kullanmamı istiyor.

Bir FPS oyunu yaptım. Oyunda kaydetme sistemi var ama sadece altınları falan kaydedebiliyorum. Benim istediğim bölümleri kaydetmek. Mesela adam 15. bölüme geldi. Oyunu kapattı. Tekrar girdi. 1. bölümden başlıyor. Bunu nasıl halledebilirim?
Altınları kaydettiğin sistemi kullan. Oyuncu 2. levele geçince bir değişkene 2 değerini yaz, 3. levele geçince 3 yaz. Oyuna tekrar giriş yaptığında bu sayıyı switch ile kontrol edip o sayının levelini açabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı