Şu anlık bu dil ile tam olarak neler yapabileceğimi bilmediğim için ne yapacağım hakkında karar vermedim. Kaynaklar için teşekkür ederim.Ne yapmak istediğini bilmiyorum bu arada, söylersen o konular için de tavsiye verebilirim.
Teşekkür ederim, alan olarak siber güvenliğe yönelmeyi planlıyorum ve JavaScript'in işime yarayacağını duydum. O yüzden bu dili öğrenme kararı aldım. Algoritma mantığını vesaire Python ile öğrendiğimi düşünüyorum. Güzel yazınız için teşekkürler.Önce hangi alanda çalışmak istediğine karar vermen ve o alanda kullanılan bir dili seçmen daha hızlı ve motive bir başlangıç yapmanı sağlar. Ancak ilk programa dilini ve algoritma mantığını öğrendikten sonra yeni bir dile geçiş yapmak kolay bir şey. Ben yazılım mühendisliği öğrencisiyim. İlk öğrendiğim dil C oldu. Bütün programlama temellerini C’de öğrendim ilk senemde. Devam eden yıllarda yılda üç dili aynı anda öğrenmek durumunda kaldığım oldu dersler için ve bir sorun yaşamadım temelini bildiğim için.
JavaScript benim ana dilim diyebilirim şu anda. Web alanında çalışmayı düşünüyorsan tavsiye ederim. Yaklaşık iki yıldır bir yandan remote olarak çalıştım ve NodeJS ile backend yazdım. Şimdi oyun geliştirmeye başladım ve C# yazıyorum. Dil meselesine çok takılma derim, her dilin kullanım alanı ve buna göre geliştirilmiş özellikleri var ama temel düzeyde döngüler ve karar yapıları aynı mantıkta çalışır. Başarılar dilerim.
Ben ingilizce kaynaklardan çalışmanın daha faydalı olduğunu tecrübe ettim. Türkçe kaynak tavsiyem yok ancak başlangıç seviyesinde w3schools.com daki tutorialları türkçe bir kaynakla eşzamanlı takip etmen yararlı olacaktır. Oldukça yalın bir ingilizcesi var sorun yaşamazsın. İlerde geliştirme yaparken bir sorunla karşılaştığında ingilizce çözümler çok daha kolay bulunmakta olduğundan rahat edersin.Teşekkür ederim, alan olarak siber güvenliğe yönelmeyi planlıyorum ve JavaScript'in işime yarayacağını duydum. O yüzden bu dili öğrenme kararı aldım. Algoritma mantığını vesaire Python ile öğrendiğimi düşünüyorum. Güzel yazınız için teşekkürler.
Türkçe kaynak öneriniz var mı "JavaScript" için? BTK Akademi kursu çok detaylı geldi bana, neyi tercih etmeliyim?
JAVASCRIPT
<section class="container" style="margin-bottom:20px"> <div id="tab-container" class="tab-content"> <div id="faq-block" class="partial-removable-block"> <div id="faq" class="tab-pane fade active show"> <div class="row"> <div class="col-md-12 col-xs-12 col-sm-12"> <div id="accordion"> <div...www.btkakademi.gov.tr
Sıfırdan İleri Seviye Modern Javascript Dersleri ES7+
Modern javascript dersleri ile (ES6 & ES7+) Nodejs, Angular, React ve VueJs için sağlam bir temel oluşturun.www.udemy.com
Bu iki kaynak arasında kaldım, hangisini tercih etmeliyim? İkinci kursu almayı düşünüyorum ancak yeterli olur mu bilmiyorum. İngilizce kaynaklar için henüz yeterli seviyede yabancı dilim yok. Biraz daha iyi bir yabancı dile sahip olunca bakabilirim.
Mükemmel olduğumu söyleyemem, herkes gibi benim de eksiklerim var ancak temelimin iyi olduğunu düşünüyorum. Tabii yapamadıklarımı görmeden iyiyim demek de biraz hatalı.@Sanch Hocam, ne kadar ileri seviye Python biliyorsunuz?