Javascript kodu diğer telefonlarda da çalışır mı?

anilcaliskan

Megapat
Makaleler
1
Merhaba

Bir websitem için yazdığım ufak bir yönlendirme aracı için mobil cihazları yakalamak adına aşağıda ki kodu kullandım. Bunu bir kaç sene önce ki bir konudan aldım.

(/iphone|ipad|ipod|android|blackberry|mini|windowssc e|palm/i.test(navigator.userAgent.toLowerCase()))

Fakat kod biraz eski olduğu için kafama takılan bir nokta var son yıllarda iPhone, Android ve BlackBerry dışında bir çok telefon ve cihaz çıktı. Bu kodu onları da kapsayacak şekilde güncel hale nasıl getiririm?

Yaptığım yönlendirme aracı başarılı bir şekilde benim iPhone'um da çalışıyor fakat örneğin Huawei bir cihazda çalışır mı pek emin olamadım. Yani siteme Huawei bir cihazdan girildiğinde bunun mobil bir cihaz olduğunu bu kod ile algılayabilir miyim buna emin olamadım. Mobil olduğunu algılıyor ve bir URL'ye yönlendirme yapıyorum kodun amacı bu.

Teşekkürler.

Bunu cihaz bazlı değil browser/tarayıcı bazlı test etmelisiniz, bunun için online test siteleri mevcut fakat reklam adı altında algılanabileceğinden link veremiyorum. Js browser compatibility test olarak bulabilirsiniz.

Güncel olarak kullanılan tespit methodu sizin kullandıgınızdan pek farklı değil, ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

JavaScript:
if(/Android|webOS|iPhone|iPad|iPod|BlackBerry|IEMobile|Opera Mini/i.test(navigator.userAgent)){
  document.write("mobile");
}else{
  document.write("not mobile");
}

Ek olarak şöyle bir yöntem buldum, mobile cihaz yerine direkt tarayıcı kontrolü sağlıyor.
JavaScript:
function isMobileDevice() {
    return (typeof window.orientation !== "undefined") || (navigator.userAgent.indexOf('IEMobile') !== -1);
};

Makelede aşagıdaki tarayıcılar ile test edildiği belirtilmiş.
  • Safari, Chrome, IE10 and Firefox Windows 7/8 browsers
  • Safari iOS
  • Chrome iOS
  • Opera Coast iOS
  • Android Stock Browser
  • Chrome for Android
  • Firefox for Android
  • Opera for Android
  • Dolphin for Android
  • IE Windows Phone 7.8 and Windows Phone 8

Son düzenleme:
Bunu cihaz bazlı değil browser/tarayıcı bazlı test etmelisiniz, bunun için online test siteleri mevcut fakat reklam adı altında algılanabileceğinden link veremiyorum. Js browser compatibility test olarak bulabilirsiniz.

Güncel olarak kullanılan tespit methodu sizin kullandıgınızdan pek farklı değil, ben sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

JavaScript:
if(/Android|webOS|iPhone|iPad|iPod|BlackBerry|IEMobile|Opera Mini/i.test(navigator.userAgent)){
  document.write("mobile");
}else{
  document.write("not mobile");
}

Ek olarak şöyle bir yöntem buldum, mobile cihaz yerine direkt tarayıcı kontrolü sağlıyor.
JavaScript:
function isMobileDevice() {
    return (typeof window.orientation !== "undefined") || (navigator.userAgent.indexOf('IEMobile') !== -1);
};

Makelede aşagıdaki tarayıcılar ile test edildiği belirtilmiş.
  • Safari, Chrome, IE10 and Firefox Windows 7/8 browsers
  • Safari iOS
  • Chrome iOS
  • Opera Coast iOS
  • Android Stock Browser
  • Chrome for Android
  • Firefox for Android
  • Opera for Android
  • Dolphin for Android
  • IE Windows Phone 7.8 and Windows Phone 8
Selamlar, dediğinizi tam olarak yapamadım fakat kendimce bir çözüm uydurdum sanırım.

JavaScript:
<script>
    var mobil = (screen.width <= 480)

if(mobil) {
    document.location="https://domain.com/1.html";
    }

else {
    document.location="https://domain.com/2.html";     
    }
</script>

Amacım mobillere bir sayfayı olmayanlara diğer sayfayı göstermek. Şimdilik bu kod çözdü gibi duruyor farklı cihazlarda test ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı