JavaScript öğrendikten sonra ne yapılmalı?

vodkajaz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba JavaScript'ten sonra ilk ne önerir siniz? Web development düşünüyorum React wue Angular arasında kararsız kaldım ya da web harici önü açık bir yol öneriniz var mı? JS ile alakalı teşekkürler.

Selamlar JavaScript'i öğrendiyseniz pekiştirmek amacıyla birkaç proje yapın derim. Vue React ve Angular'ın iyi özelliklerinin alınmasıyla ortaya çıkmış bir Framework native tarafında resmi desteği yok bir aralar quasar gibi bir şey vardı hala var mı bilmiyorum. React daha çok tercih ediliyor diye gözlemledim. Native tarafta güzel desteği var ileride zorluk çekmeden mobil için uygulama geliştirebilirsiniz. Angular'ı hiç deneyimlemedim. Bana kalırsa React biraz daha iyi.

Bir vue fanatiği olarak vue'yu denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Fakat web tarafından ziyade daha farklı şeylerde yapmak isterseniz backend tarafında node kullanarak bir şeyler de yapabilirsiniz. Javascript konusunda okey oldum kendime güveniyorum diyorsanız vakit kaybetmeden typescript temellerini atmanızda da fayda var. Typescript ilerisi için önünüze çok fazla çıkacak. Muhtemelen js'in aynısı gibi görenecektir ilk başta fakat çok daha derinlemesine inebiliyor konu.

Herşeyi bir arada kurcalayayım derseniz de electron ile proje pratikleri yapmanızı öneririm. Web sayfası kullanarak bir masaüstü program yaptığınızı hayal edin arkaplanda aynı zamanda node çalıştırarak sisteme de erişim sağlayabileceksiniz vs.

Şimdiden öğrenim hayatınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…