FakirSincap
Kilopat
Daha fazla
Web alanında çalışmak istiyorsan JavaScript şart özellikle front-ent kısmında React Vue Node gibi diller JS tabanlı, hangisini seçmelisin kısmı ise tamamen senin vermen gereken bir karar. Ömür boyu yapacağın iş sonuçta bir karar ver ve onun arkasında dur.
Bu söylediğiniz inanın web için de geçerli.Evet, zaten burada hangi alanı seçmenin daha mantıklı olacağını sormuştum. Oyun alanında kendimi ne kadar geliştirsem de TR bataklığından çıkamadıktan sonra pek bir değeri yok gibi.
Benzer ikilemi bende yaşadım.
Üniversitede 3. yıl boyunca oyun alanı ile ilgilendim. Bu alanda kendimi geliştirdim. Mobil oyunumu bile yayınladım. Fakat bir eksik vardı. Para kazanamıyordum.
3. sınıfta gelen web ve desktop App işleri ile fullstack alanına ufaktan girmeye başladım. Para kazanmam gerekiyordu. Ki 2 hafta gibi kısa sürede babamın 1 aylık kazandığını 2 haftada kazanmış oldum. Ve bu alanda kendimi daha da geliştirmeye başladım. Ki çok geçmeden (4. sınıf başlarında) bir şirkette junior olarak işe girdim.
Şunu da belirteyim. Webe girdim diye direkt iş ayağına gelmiyor. Belli bir network edinmiş olmak gerek. Benim de en büyük şansım bu networke sahip olmaktı.
Gelebilir dostum. O senin sorunun.Desktop App ile web appleri nasıl yazıyorsun ikisi tamamen farklı teknolojiler ver desktopta C++ ağırlıklı olarak program yazılır C++'da usta şekilde kod yazman neredeyse 1-1.5 yıl alır bana biraz yalan gibi geldi.
Gelebilir dostum. O senin sorunun.
Gelelim cevabındaki yanlışlara; Desktop App geliştirmekte C++ artık eskisi gibi sık tercih edilmiyor. Geliştirme süreci maaliyetli. Maliyeti karşılayacak bir proje veya performans öncelikli olmadığı sürece C++ ilk 3 tercihde bile yer almıyor artık. Bunu ben değil, istatistikler gösteriyor. LinkedIn, GitHub ve büyük şirketlerin blog sayfaları gibi yerlerden edinebilirsin.
Tek bir teknoloji ile birçok platforma çıktı alabilirsin. Tanıştırayım; JavaScript. Electron, React Native gibi teknolojiler ile birçok platforma özgü çıktı alabilirsin.
Gelelim cevabındaki yanlışlara; desktop App geliştirmekte C++ artık eskisi gibi sık tercih edilmiyor. Geliştirme süreci maaliyetli. Maliyeti karşılayacak bir proje veya performans öncelikli olmadığı sürece C++ ilk 3 tercihde bile yer almıyor artık. Bunu ben değil, istatistikler gösteriyor. LinkedIn, GitHub ve büyük şirketlerin blog sayfaları gibi yerlerden edinebilirsin.
Tek bir teknoloji ile birçok platforma çıktı alabilirsin. Tanıştırayım; JavaScript. Electron, React Native gibi teknolojiler ile birçok platforma özgü çıktı alabilirsin.
Gelelim cevabındaki yanlışlara; desktop App geliştirmekte C++ artık eskisi gibi sık tercih edilmiyor. Geliştirme süreci maaliyetli. Maliyeti karşılayacak bir proje veya performans öncelikli olmadığı sürece C++ ilk 3 tercihde bile yer almıyor artık. Bunu ben değil, istatistikler gösteriyor. LinkedIn, GitHub ve büyük şirketlerin blog sayfaları gibi yerlerden edinebilirsin.