Javascript Öğrenimi Nasıl Olmalı?

siresatt

Hectopat
Herkese iyi bayramlar, Javascript öğrenmeye başladım bir sürü framework var. HTML, CSS, JS hallettikten sonra rotayı nasıl ayarlamalıyım? Bu konuda tecrübeli dostlarım yardımcı olabilirler mi?

JavaScript'i tamamen öğrendiğini düşündüğün zaman, ki bu hemen olacak bir şey değil, en bilinen framework veya kütüphanelerden birini öğrenebilirsin. Örneğin; Angular, React veya Vue. Yeni başlayanlara Vue.js'i gözüm kapalı öneririm. Hem öğrenimi kolay, hem de çok kaliteli işler çıkarılabilecek bir framework. Şu an güncel olarak projelerimde zevk ile kullanmaktayım.

Back-end kısmı ile de ilgileniyorsan, JavaScript öğrenmen çok faydalı olacak, çünkü Node.js ve NPM gibi dev bir geliştirme dünyası var ve bu Node.js geliştirme ortamı, JavaScript ile kodlanıyor genellikle.

Ben internetten ve bolca yabancı kaynak kullanarak öğrenmiştim zamanında. Kendi dökümantasyonları gayet iyiler. Çok yüksek seviye İngilizce bilmene de gerek yok. Ben illa bir yerden ders almak istiyorum diyorsan, Udemy'de iyi hocalar var. Onlara göz atabilirsin. YouTube'da da iyi dersler var, lâkin en iyileri İngilizce. İngilizce seviyen çok kötü ise, ilk işin bunu halletmek olsun. Yazılım dünyası İngilizce ister.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı