Haddime değil tabii ama eğer ingilizceniz yoksa ne var ne yok bırakın gidin İngilizce öğrenin. Yok ben beceremiyorum diyorsanız İngilizce olmadan da belli terimlerle bu iş tabii yapılabiliyor ki çevremde yapan insanlarda var. Ama ben her zaman bir iş yapılıyorsa tam yapılmasından yanayım. Onun dışında sadece yol göstermesi için sana bu siteyi önerebilirim. Kaynaklarda sitede yer alıyor.
Community driven, articles, resources, guides, interview questions, quizzes for javascript development. Learn to become a modern JavaScript developer by following the steps, skills, resources and guides listed in this roadmap.
roadmap.sh
Üzerlerine tıkladığında linkler geliyor. Çok güzel bir site. Anasayfasında başka programlama dilleri öğrenmek istersen yol gösteriyor.
Ne kadar bilginiz var hocam? Temel seviyede fark etmez dediğim üzere ama örneğin gelişmek istediğinizde, Python ile AI/ML alanına atılmak isteseniz karşınızda Game of Thrones'daki 213 metrelik duvarı göreceksiniz. Girmek istediğiniz birçok alan için de aynısı olacak. Yeni bir teknoloji piyasaya sürüldüğünde birisinin Türkçe açıklamalar yapmasını mı bekleyeceksiniz? Bir hata aldığınızda zaten toplasanız bir avuç olan Türkçe forum sayfalarında birisinin de aynı hatayı almış olmasını mı umacaksınız? Akademik bir makale, yeni bir konsept karşınıza çıktığında veya bir Framework'ün herhangi bir fonksiyonuna göz atmanız gerektiğinde ne yapacaksınız? Google çevirinin yamuk yumuk çevirisiyle mi uğraşacaksınız yoksa GPT'nin açıklamalarının tutarlı olmasını mı umacaksınız? Yapmayın lütfen, eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız İngilizce kesinlikle şarttır.
Düşünün bakalım Türkçe kaynakların kaç katı İngilizce kaynak var. Türkçe kaynaklardan ne kadar daha günceller? Ne kadar daha kaliteliler? Meslektaşlarınız Tibet'in antik kütüphanelerinde on binlerce hazine arasında yüzerken lise kütüphanesine mi tıkılı kalmak istiyorsunuz?
Tartışmaya bile kapalı olan bir konu bu. Temel seviyede 3-5 bir şey öğrenmek istiyorsanız buyurun, Türkçe kaynaklara yönelin. Eğer hedefiniz daha büyükse çok geçmeden burada denenleri uygulamaya başlayın. Emin olun ki farkı kendiniz anlayacaksınız.