Javascript operatör işlem önceliğinde '+,-' ve '*' operatörleri

34ferit

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi birkaç yerde çarpma işaretinin öncelikli olduğunu gördüm, fakat ondan önce işleme alınan bir tane '-' ve bir tane daha '+' operatörü var. Bunların kullanım yeri farklı olduğu için sanırım ama bunların kullanımı ile ilgili bir mantık yürütemedim. Durumu bir izah edebilir misiniz? '-' negatiflik desek tamam, ama '+' neyin nesidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Operatör öncelikleri ve detayları ile ilgili buradan istediğin açıklamaları alabilirsin. Diğer yandan + operatörü string birleştirme, numeric hesaplama için kullanılıyor. Tam olarak istediğini pek anlayamadım fakat eğer sorunun ana konusu "+" operatörünün kavramı ise örneğin " '5' + 5 - 5 " gibi bir örnekte sonuç "50" çıkar. Çıkartma işlemi ile string ifadeyi birleştirir.

JavaScript/Operatörler - Vikikitap: Özgür kütüphane

Not olarak eğer Javascript öğreniyorsan Fatih Kadir Akın'ın "Modern Javascript" kitabını almanı tavsiye ederim.

Yardım için Teşekkürler. "-" negatiflik için, "+" birleştirme için kullanılırsa, diğer aritmatik operatörlerinden önce işleme alınıyormuş. @Bulut Uzer Üstad bu Modern Javascript kitabını aldım, fakat yazar sanki o an aklına ne gelmişse onu yazmış gibi bi izlenim uyandırdı bende ve hiçbirşey anlamadım, şimdi sıfırdan başladım tekrar ilmek ilmek dokuyarak gidiyorum, bi' eğitim CD'si var o bitince o kitabı tekrar okuyacağım inşallah. Sen oradan mı öğrendin?

Hayır fakat kitap temel Javascript ile birlikte, yazıldığı zamana uygun bir anlatım sunuyor. Diğer kitapların aksine bir dili anlatmaktansa onu ne için ve nasıl kullanabileceğinden bahsediyor. Bir dili öğrenmek kolay fakat öğrendikten sonra o dil ile neler-ne yapacağında çok önemli. Bunun yanı sıra Tr Js developer kitlesini takip etmek, ne yaptıklarına bakmak, yabancı kaynakları sürekli takip edip elinden geldiğince okumak her zaman en iyi tercihim olmuştur. :)

Evet, yeni bir programlama dili öğrenmek kolaydır ama o dil ile neler yapılabileceği zor olan kısımdır. Bu yüzden üniversitede yazılımcılara ve bilgisayarcılara öncelikle C/C++ öğretilir. Bu dilleri öğrenmemiş ve gereksiz bulanlar genelde yetenekli şekilde kod yazamaz. Çünkü C gibi temel bir dil, -hele ki tüm dillerin based-on olduğu dildir- o dilin içeriği için değil, bir programlama dili ile ne yapılabileceğini göstermek amacıyla öğretilir. :)

Evet, yeni bir programlama dili öğrenmek kolaydır ama o dil ile neler yapılabileceği zor olan kısımdır. Bu yüzden üniversitede yazılımcılara ve bilgisayarcılara öncelikle C/C++ öğretilir. Bu dilleri öğrenmemiş ve gereksiz bulanlar genelde yetenekli şekilde kod yazamaz. Çünkü C gibi temel bir dil, -hele ki tüm dillerin based-on olduğu dildir- o dilin içeriği için değil, bir programlama dili ile ne yapılabileceğini göstermek amacıyla öğretilir. :)
Bu programlama ve algoritmadan ziyade biraz da matematikle alakalı. İşlem önceliği konusu için "birkaç yerde çarpma işaretinin öncelikli olduğunu gördüm" diyen kardeşimizin programlama alanında çok sıkıntı yaşayacağı kanaatindeyim şahsen.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı