JavaScript, PHP, C++, Python için kurs önerisi

Sanch

Hectopat
Katılım
3 Temmuz 2019
Mesajlar
1.539
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar, 42 saat süren Python maratonumda 26 saat devirmiş bulunmaktayım. Sırada JavaScript, PHP, C++ dersleri almayı planlıyorum. Aynı zamanda Python'da ileri seviyeye gelmek istiyorum. Udemy üzerinden alacağım. Dersler nedense 5 ile 15 saat arası, bu kadar kısa sürede orta seviye öğrenebilir miyim? Birkaç tane 30+ saat buldum ama ne kadar iyidir bilemiyorum. İyi bir şekilde öğrenebileceğim kurslar önerirseniz sevinir. Python harici sıfırdan olacak, en azından orta seviyeye geleyim. Python orta-ileri olursa işime gelir. Sıfırdan bildiğim yerler dinlemek istemem. Bu dersler için kurs öneriniz var mı? Teşekkürler.
 
C++, Sadi Evren Şeker önerebilirim. Bir de 4 dil öğrenmek yerine 1-2 dili çok iyi bilmek çok daha fazla katkı sağlayacaktır.
Bende öyle düşündüm ve gelişmekte olan Python ve JavaScript dillerinde ilerleme kararı aldım. Onları fazlasıyla ilerleteceğim. Diğerlerini bilgi olsun diye öğrenmek istedim.
 
42 saatlik kurs sizi orta seviye yapmaz, ayni anda 4 tane dilde ilerlemek faydali degildir. 1 dilde ilerleyin, adam akilli ilerleyin.
 
42 saatlik kurs sizi orta seviye yapmaz, aynı anda 4 tane dilde ilerlemek faydalı değildir. 1 dilde ilerleyin, adam akıllı ilerleyin.
Kastettiğim orta seviye ile sizin söylediğiniz orta seviye bir değil. Benim kastettiğim temeller öğrenilmiş anlamında. Aynı anda 4 dilde ilerlemeyeceğim, sırayla her dili yapacağım. Birinde ileri seviyeye çıkmayı planlıyorum. Yanlış anlaşılma olmuş.
 
Bilgisayar bilimleri alanına merak salan insanların en çok sorduğu sorulardan biri "Hangi dille başlamalıyım?" Oluyor. Bence öncelikle İngilizce öğrenerek işe başlamalısınız. Eğer akademik yeterliğe sahip İngilizce beceriniz varsa bu önermemi es geçebilirsiniz.

Sorduğunuz soruya gelecek olursak, söz ettiğiniz programlama dillerinin doğaları birbirinden çok farklı ve bu dillerin her birinde uzmanlaşabilmeniz çok mümkün görünmüyor. Eğer ki programlama ile yeni tanışıyorsanız, her şeyden önce benim tavsiyem C veya C++ ile başlamanız yönünde olacaktır. Çünkü C/C++ diğer dillerden farklı olarak pointer kullanımına imkan tanımaktadır. Diğer dillere nazaran birçok hazır veri yapısını, fonksiyonu ve kütüphaneyi, proje bazında çok daha verimli olarak implement edebilme gücünü size sağlar. Öyle ki, sadece pointerları kullanarak, procedural paradigma ile kullanmaya alışkın olduğumuz C'de, C++'dakine benzer bir nesne yönelimli bir paradigma ile bile çalışabilirsiniz (konuyla alakalı olarak Axel T. Schreiner'in Objektorientierte Programmierung mit ANSI C kitabına göz atabilirsiniz.). Kısacası gücünüzün limitleri, hayal gücünüze ve öğrenme arzunuza kalmış.

Bu esnekliğin bir götürüsü olarak, C/C++ diller, verimlilik ve performans adına birçok unsafe operasyona açık bir şekilde gelir. En basitinden Memory-management, index boundary check konuları programcının sorumluluğu altındadır. Bu konu başta can sıkıcı görünse de proje bazında etkili çözüm üretebilme becerinizi artırırken aynı zamanda hata ayıklama ve algoritmik düşünme yeteneklerinizi de güçlendirir.

Aynı zamanda C++ ile hem procedural hem de nesne yönelimli programlama yapabilirsiniz. Modern nesne yönelimli programlama tekniklerinin çoğu (multiple-inheritance, polymorphism) C++'da mevcuttur. Büyük projelerde, gerçek dünya problemleri için yapılan modellemelerde ve takım çalışmalarında OOP'dan bihaber bir programcının etkin çözümler üretebilmesi pek mümkün görünmüyor.

Veri yapıları, sıralama algoritmalarının implementasyonu, OOP, tasarım örüntüleri konularında yeterli birikime ulaştıktan sonra, web için backend uygulamalar da yazarsınız, Qt ile arayüz de tasarlarsınız, Unreal Engine ile oyun da geliştirebilirsiniz, veri analizi de yapabilirsiniz. Yapabilecekleriniz sizin yeteneklerinize kalmış bir noktadan sonra.

C++ için Udemy üzerinde mevcut olan Frank Mitropoulos'un C++ kursunu tavsiye edebilirim.

İşin temel felsefesi konusunda hakimiyet kazandıktan sonra artık birçok modern dile kolayca adapte olabilirsiniz. Bu noktadan sonra açıkçası öğrenmenin sınırı, karşılaştığınız problemlerle şekilleniyor ve bir noktadan sonra elinizdeki araçlar çatalla çorba içmeye çalışmak mevzusuna dönebiliyor. Bu noktada siz zaten sizin için en iyi aracın ne olduğunu anlayabilir konumda olacağınızdan, yeni bir platforma ayak uydurmak, endişeleneceğiniz en son konu olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı