JavaScript sonrası iş bulmak

time3

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller. Bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Son 3 aydır web teknolojileri konularında çalışmalar yapıyorum ve 3 senelik okul öğrenimimden daha fazla şey öğrendiğimi gördüm. Bu sebepten ve okula şu ana kadar zorla gittiğimden artık okul motivasyonum kalmadı ve bırakmaya/ara vermeye bunun yerine önümdeki sene kendimi geliştirmeye karar verdim. Şu an JavaScript öğreniyorum sonrasında da iş bulmak için ne gerekiyorsa öğrenirim motivasyonum had safhada gün içinde yemek yemek dışında asla bilgisayardan gözümü ayırmıyorum bir an önce öğrenip iş bulmak istiyorum. İşe girdiğimde de aynı iştahla çalışacağımı düşünüyorum ama günümüzde tecrübe olmadan ücretsiz çalışmak için bile şirketler öğrencilerin yüzüne bakmıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim* gerçekten şu an hayatta tek istediğim şey bu alanda çalışmak ne öğrenmem gerekiyorsa da hazırım ama hiçbir şirket iş tecrübesi olmayan bana dönüş bile yapmayacağı için çok umutsuzluğa kapılıyorum. İşi bilen abilerim kardeşlerim bana bu konuda yardımcı olabilir mi?

Son sene staj var zaten, staj yaptığın yer seni severse mezun olduktan sonra gel çalış diyebilir

Sadece JavaScript ile iş bulmanız zor, farklı dillerle birleştirmelisiniz JS bilginizi. Çok aşırı kendinize yüklenmeyin, bir süre sonra sıkılır direkt bırakırsınız ve çalışma hevesiniz falan da kalmaz.
html css javascript beraber kullanıp projeler yapıyorum. Daha fazla hakim olmak için çalışıyorum şu an. Sonrasında da react öğrenmeyi planlıyorum. Daha sonrası için bir öneriniz var mıdır?

Önce diplomanı al.

Daha kolay iş bulabilmek için, daha iyi işler bulabilmek için, mülakat öncesi diploman yok diye elenmemek için, ilerde sana kolaylık sağlaması açısından, ilerde belki kurumsal vb. yerlerde yönetici pozisyonunda da çalışabilmeni sağlayacak olmasından vs. vs. dolayı diploma önemli.

İş bulmak için ne gerekiyorsa öğrenirim dediğine göre derslerde öğretilenleri öğrenip sınavlarını da geçebilirsin.

Önce diplomanı al.

Daha kolay iş bulabilmek için, daha iyi işler bulabilmek için, mülakat öncesi diploman yok diye elenmemek için, ilerde sana kolaylık sağlaması açısından, ilerde belki kurumsal vb. yerlerde yönetici pozisyonunda da çalışabilmeni sağlayacak olmasından vs. vs. dolayı diploma önemli.

İş bulmak için ne gerekiyorsa öğrenirim dediğine göre derslerde öğretilenleri öğrenip sınavlarını da geçebilirsin.
Çok haklısınız diplomanın gelecekteki öneminin farkındayım ancak okuyabilmek için de paraya ihtiyacım var. Okulda 2 senem kaldı bu 2 seneyi gerekirse 4 senede bitirip bir yandan bu alandan para kazanmak istiyorum. Zaten en kötü ihtimalle part time garsonluk vb bir meslekle uğraşıp kalanında okula gideceğim ama ben bunun yerine part time işi kendi mesleğime paralel bir şekilde yapmak istiyorum. Yani sonuç olarak 1 sene okula gitmeyip kendimi geliştirip bir iş bulmak birincil amacım fakat elbette bu mümkün değilse bir şekilde okulu bitireceğim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı