JavaScript yılan büyütme mantığı nasıl işliyor?

00PARZIVAL00

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, JavaScript üzerinden bir yılan oyunu yapmaya çalışıyorum, fakat yılanyemi alıp büyümesini vs. anlayamadım bir türlü, Türkçe ve İngilizce kaynaklara baktım, ama hala tam olarak anlayabilmiş değilim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun bu yerinden itibaren yaptığı şeyleri anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yılan oyunun mantığı şu şekilde(Yöntemlere göre değişiklik gösterebilir ama genelde bu şekilde): Board için multidimensional bir list lazım. Bu multidimensional list içinde oyun alanında bulunan tüm objeler bulunmalı; elmalar ve yılan parçaları. Bu listedeki verileri işledikten sonra ekrana veri vermek daha basit. Mantık olarak her hamlede en öndeki parça bulunulan yöne doğru hareket etmeli ve geri kalan parçalar öndeki parçanın eski konumuna gitmeli veya en arkadaki parça silinip bulunulan yönde, en öndeki parçanın önüne başka bir parça eklenmeli. Her işlemden sonra listedeki veriler ekrana yazdırılmalı.

Hocam, bunu anladım gibi aslında, fakat kodu yazarken bunu nasıl yaptığını tam olarak kavrayamadım videoda. Mesela for ile snakebody[0] tarzında şeylerde ne yaptığını.

Hocam, bunu anladım gibi aslında, fakat kodu yazarken bunu nasıl yaptığını tam olarak kavrayamadım videoda. Mesela for ile snakebody[0] tarzında şeylerde ne yaptığını.
snakebody yılanın parçalarını temsil eden dizi olarak kullanmış arkadaş. for döngüsünü ise tahtayı ekrana yazdırmak, yılanı tahtaya yazmak gibi işlemler için kullanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…