JavaScript'i nasıl indirilir?

Maşallah işiniz buymuş ama kısacık açıklama yapmak yerine bol bol uzatmışsınız. NodeJs de dediğimin aynısını süsleyip süsleyip tekrar yazmışsınız. Yolladığınız kaynaklarda galiba okuduğunuzu anlayamamışsınız.
Belki daha kolay olur diye Mozilla dev'in Türkçe sayfasını yolluyorum. Umarım mülaktları siz ya da sizin gibiler yapmıyordur. Yoksa yazık onca hakkı yenilen kişilere.

Siz anlamazsiniz diye uzattim ama degmezmis Aynen sizinki dogru. Tamam siz bu sekilde devam edin. Ogrenmeye kapaliysaniz yapacak bir sey yok. Hayatinizda basarilar Bu forumdaki herkesi de genc arkadaslardan sanmayin. Iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programlama dillerini indirmenize gerek yoktur.
Java, NodeJS, deno olarak indirdiğiniz şeyler Runtime Environment'tır. Yani dilin sizin makineniz üzerinde çalışmasını sağlayan bir tür ara katman.
JavaScript için eğer Backend tarafı ile çalışacaksanız NodeJS veya Deno, Frontend tarafında çalışacaksanız ise güncel bir web browser yeterlidir.

Tabii her şeyden önce biraz araştırma yapın. Daha Java ile JS arasındaki farktan bihabersiniz.

Scripting dili dedigin zaten interprete edilen programlama dili. Bu kadar kastirmaya gerek yok.
Kaldi ki JS i compile da edebilirsin ( bkz: WASM )
Typescript yazarsin, compile edip JS ciktisi alirsin.
Cok keskin ayrimlar yapmaya gerek yok.

Javascript'e scripting dili demek yanlis degil ama "programlama dili degil scripting dilidir" demek "ben bu isi hic bilmiyorum" demek.

Amaaaan neyse. Aynen öyle, haklısınız

Son düzenleme:
JavaScript temel olarak html 5.0 da zaten mevcut bir gömülü bileşendir. ve yüklenemez
Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…