İyi Sosyaller. Daha önceden konu açılmış fakat cevabını anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim. Şöyle ki mikrofon için jak girişi yok, fiziksel olarak takıyoruz. Laptopta kullanıyorum. Laptopta da 1 giriş ve kulaklıkta da Total'de takmak için 1 kablo var. Şöyle ki önceki konularda dönüştürücülerden bahsedilmiş. Anlamadığım şey, mikrofonun ayrı bir kablosu yok, dönüştürücüye sadece kulaklığı takabiliyoruz. Mikrofonun normalde çalışması gerekiyor mu yoksa bir şeyi mi atlıyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
Laptopta ki 3.5mm lik 1 giriş kulaklık+mic içindir. Sizin kulaklığınız da aynı şekilde tek kablo olduğu için direkt takıp kullanabilirsiniz. Dönüştürücüye gerek yok.
Laptopta ki 3.5mm lik 1 giriş kulaklık+mic içindir. Sizin kulaklığınız da aynı şekilde tek kablo olduğu için direkt takıp kullanabilirsiniz. Dönüştürücüye gerek yok.
Hocam laptop bu fakat şimdi eve geçip mikrafonu birkaç kere çıkarıp takmayı deniyeceğim belki düzgün takmamış olabilirim biraz aceleyle yaptım ama sanmıyorum.
Şimdi farkettimde, kulaklık üzerinde mikrofonun tuşu varmış onu aç-kapat yaptınız mı hiç ? Belki oradan sessize alıyordur.
Örneğin bilgisayarda realtek sürücüsünün kontrol paneli oluyor. Jack taktığınız zaman bunları görebildiğiniz yada ses ayarlarını değiştirdiğiniz vs. O panelden bahsediyordum.
Şimdi fark ettim de, kulaklık üzerinde mikrofonun tuşu varmış onu aç-kapat yaptınız mı hiç? Belki oradan sessize alıyordur.
Örneğin bilgisayarda Realtek sürücüsünün kontrol paneli oluyor. Jack taktığınız zaman bunları görebildiğiniz ya da ses ayarlarını değiştirdiğiniz vs. O panelden bahsediyordum.
Hocam ilk geldiğimde aç-kapat yapmıştım düzelmemişti fakat şimdi birkaç kere daha yaptığımda mikrofon çalışmaya başladı . Ne kadar teşekkür etsem az. İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bozuk sandım o kadar korktum ki anlatamam.