JD SSD sağlığı programlarda farklı gözüküyor

362276

Hectopat
JD480 SSD'ye sahibim. Forumda açılan konulardan da bildiğim üzere pek fazla tavsiye edilmiyor fakat hazır sistemimde takılıydı ve değiştirme imkanım yoktu. Merak ettiğim konu ise SSD'yi 2 aydır kullanıyorum ve HD Sentinel üzerinden sağlık testi %99 çıktı. 2 ayda yüzde 99'a düşmesi biraz can sıkıcı fakat emin olmak adına HD Tune programını da indirdim. Orada ise sağlık testindeki tüm değerler %100 olarak gözüküyor. Hangi programdaki sağlık testi daha doğrudur? Ayrıca HD Sentinel'de ömür boyu yazma 1.51 TB olarak gözüküyor fakat bu kadarlık bir indirme/yazma işlemi yapmadığımdan eminim. Sistemi ilk aldığım zaman da sıfır olmama ihtimaline karşı kontrol etmiştim ve 50-100 GB arası gözüküyordu.

Son düzenleme:
%99 olması sıkıntı değil benim SSD ilk aydan %99'a düştü 5 aydan fazla süredir kullanıyorum hala %99 ve birkaç yıl daha %99'da kalacağını düşünüyorum. Ayrıca TRIMM kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…