JDownloader virüs indiriyor

Yer
Mersin
Jdownloader'ı sitesinden indirdim, setup zaten Avast falan yüklemeye çalışıyordu, indirme tamamlandı dediğinde indirilenler klasöründe setup.exe diye bir dosya çıkıyor. VirusTotal 5 uyarı verdi bu dosyaya.

Daha önce bu programı kullanan oldu mu? Geliştiricinin haberi var mı acaba bu durumdan?

VirusTotal'de her çıkan uyarı virüs olabileceği anlamına gelmiyor. Genellikle bazı şeylere false-positive atıyor. Uyarı sayısı 20-25 ve üstüyse genelde sorun oluyor. Uygulamayı kendi sitesinden indirirsen pek bir şey olmaz. Programı indirirken yanında bazı şeyler sunuyorsa indirme, atla tuşu vardır veya iptal indirmezsin olur biter. Sitede uygulamanın açık kaynak kodlu olduğu yazıyor.

Yükleyici reddetme seçeneğiyle birlikte avast mcafee falan yüklemeye çalışıyor zaten, onu engelleyebiliyorsun. Ama indirme tamamlandı dedikten sonra setup.exe isimli bir dosya beliriyor, tıklandığında açılıp kapanıyor. Jdownloader kurulmuyor.

Bununla birlikte program files klasöründe peacefuz.exe isminde bir program daha beliriyor. Açıklamasında voclearner yazıyor.

Bu normal bir şey değil bariz şekilde paket yükleyicide adware var.

Yanlış yerden mi indiriyorsunuz acaba? Veya uygulama için mi gerekli şeyler mi acaba yükleneneler. Ben olsam alternatif uygulamalar kullanırdım böyle bir durumda. Biraz şüpheli gibi anlattığınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…