Jetta 1.4 rölantide titreme yapıyor

BrEfLst

Kilopat
Daha fazla  
Burada sanayi ile ilgilenenler var mı bilmiyorum fakat 140 HP 1.4 jettam var, araç sadece dururken titreme yapıyor, ışıklarda durduğumuzda rölantide olacak şekilde yapıyor, ilk çalıştırışta da yapıyor ve sanki gaz verilip cekiliyor gibi garip bir titreme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi 1.4 TSI 140 HP Jetta’nızda rölantideyken yani araç boşta çalışırken titreme varsa, özellikle ışıklarda durunca, ilk çalıştırmada gaz verilip çekiliyormuş gibi bir his veriyorsa, bu iş ya yanma kalitesi ile ilgilidir ya da motor takozu, ateşleme sistemi veya hava-yakıt oranı bozulmuştur. En sık karşılaşılan sebep bujilerin eski olması ya da bobinlerden birinin arızalı olmasıdır, bujiler kıvılcımı düzgün veremezse silindir düzgün çalışmaz, rölantide titreme olur. İkinci ihtimal motor takozları, özellikle alt takoz çatladıysa motor belli devirlerde sarsıntılı çalışır. Üçüncü olarak hava kaçağı ya da rölanti ayar valfi (EGR, throttle body civarı) kirliyse, motor stop edecek gibi titrer. Son olarak enjektörler tıkanmış olabilir, özellikle direkt enjeksiyonlu TSI motorlarda zamanla kurum yapar, püskürtme dengesiz olur. En basitinden başlamak gerekirse: hocam önce buji ve bobinlere baktırın, sonra throttle body temizliği yaptırın, düzelmezse motor takozlarına ve enjektör testine girin. Yani hocam bu titreme çok nadir arıza değil, Jetta TSI’larda sık görülür, iyi bir usta işini bilir.

Benzinli motor kullanıyorsun şeklinde anladım. Bujiler en son ne zaman değiştirildi, eğer hatırlamıyorsan kuvvetle muhtemel bujilerden kaynaklıdır. Ben değiştirdim, 15.000km içerisinde çok minik titreşim - ritim bozukluğu hissettirmeye başlamıştı. Bujileri değiştirince nokta atışı çözdük.

Rolentide devir sabit mi dalgalanma oluyor mu?

Sabit.

1700 1800 devirlerde sanki debriyajı erken bırakmışım da stop edecek gibi bir titreme yapıyor sallıyor bildiğin bir de araç dururken 3700 devir civarlarında sarsıyor sanırım alt takoz dediğiniz şeyden eksperde götürdüm hiçbir şey bulamadılar yağ damlaması vb. dışında sarsıntıyla ilgili bir şey söylemediler.

Bunların fiyatları ne kadar tutar tahmini.

Bilgisayara bağlayıp arıza geçmişine bakmak lazım. Veya canlı canlı logları izlemek gerek.
Ancak tüm bunlar olmasa ben ilk önce buji bobin değiştirirdim.

Bilgisayara bağlayıp arıza geçmişine bakmak lazım. Veya canlı canlı logları izlemek gerek.
Ancak tüm bunlar olmasa ben ilk önce buji bobin değiştirirdim.

Bilgisayarda bir şey çıkmıyor.

Bilgisayarda bir şey çıkmıyor.
İşi bilen bir ustaya götürün hocam. İlla arıza kodu çıkmasa bile, adam bilgisayardan tüm sensörleri tek tek test edebiliyor. Yanma kalitesine kadar görebiliyor. Sorun buji/bobin kaynaklıysada araba çalışırken izleyip hangi yanma odasında sorun olduğunu görüp ona göre müdahale ediyor.

Örnek veriyorum benim 1.4 tsi'da ilk aldığımda hata ışığı yanıktı ve kime getirsem zincir değişecek diyordu. Bi adama getirdim adam zincir ile ilgili sensörün testini yaptı bilgisayardan ve sensörü değiştir okadar dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…