Jilet ile çok tıraş olmak sakalı çoğaltır mı?

Anunswin

Hectopat
Dostlar, internetten de bakabilirdim ancak sizin görüşlerinizi daha çok merak ettim.

Dostlar, internetten de bakabilirdim ancak sizin görüşlerinizi daha çok merak ettim.

Bilimsel olarak hiçbir etkisi yok diyorlar hormonlar ile alakalı olabilir kiminde hiç kıl bile çıkmıyor ve jiletle bir alakası olduğunu sanmıyorum

Çoğaltmaz kardeşim. Kıl köklerine ulaşan testosteronu (kanındaki hormon düzeyi) ya da kıl köklerinin testosteron duyarlılığını (genetik, ilaç tedavisi) artırmayan herhangi bir şey ki buna surata jilet sürmek, sarımsak yağı sürmek gibi absürd saçmalıklar dahil, hiçbir işe yaramaz.

Var olan kökleri daha da sertleştiriyor. Ancak ben kestiğimde daha çok çıkma gibi bir durum olmadı. 15'li yaşlarımdayken jilet kullanıyordum ama 4-5 yıldır makine kullanıyorum rahatım.

Halihazırda yüzünde bulunan tüyleri/kılları da jilet sürerek sertleştiremezsin çünkü kılların kalınlığını belirleyen keratinin fiziksel etmenlerle bir ilişkisi yoktur. Bu başlıkta da bir sürü "güçlendirir, kalınlaştırır" gibi fikirler göreceksin, önden uyarayım; hiçbir işe yaramaz.

Anladım çok teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…