Jilet ile kesilen sakal daha çok mu çıkar?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bir şey soracağım şimdi benim sakalım çıkmaya başladı yarın dışarı bu hal ile çıkmak istemiyorum pek. Ancak evde şu an tıraş makinem yok. Jilet ile sakalı mı kessem daha çok çıkıp daha mı hızlı uzamaya başlar böyle diyenler duymuştum. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka bu konu hakkinda fazla bilgim yok ama biraz arastirma yapip evrim agacinin bu konu hakkinda düsüncesini buldum: Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.

Biraz düşün, fiziksel olarak kılı kestiğin alet edevat, biyolojik etki yaratıp kılın çıkış hızını artıracak. Ne saçma olay değil mi😀 Makas değerse 1 hafta jiletin demiri değerse 1 günde uzar gibi. Hiçbir alakası olmayan safsatalar sadecejilet vurduğun zaman kıl kökleri uçtan daha geniş olduğu için gür görüntüye sebep oluyor. Kıl çapını büyütmüş oluyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı