Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Modeme laptoptan kablo ile bağlanıyorum jitter değerim hep 1 çıkıyor. Ancak telefonda yani Wi-Fi ile test yaptığımda jitterim sürekli farklı değerler çıkıyor 100 çıktığı da oldu 500 çıktığı da 10 çıktığı da oldu hep değişiyor. Şimdi kablo ile bağlandığımda jitterin 1 olması ama Wi-Fi'de değişkenlik göstermesi sorunun modemin Wi-Fi dağıtmasından kaynaklı yani modem kaynaklı olduğunu mu gösterir? Yoksa zaten kablolu bağlantıda daha fazla çıkması imkansız mı? Sonuçta dalga ile alakası yok cihaza internet direkt kablodan geliyor.
Wi-Fi bağlantıda o kadar çok faktör var ki, telefonun alıcısı kötü olabilir, o kanalda çok fazla ağ olup parazit fazla olabilir, modemin aktarımı kötü olabilir, modemin dağıtımı kötü olabilir, aradaki duvarlar gereğinden fazla kalın olabilir, olabilir de olabilir.
Wi-Fi 6 bir sistem olmadığı sürece kablolu stabilitesini yakalamak çok zor, suçu direkt modeme atmamak gerek, modemin dibinde etrafta başka ağ olmadan yada özel kanalla ve farklı cihazlarla bir denemek gerek suçu modeme atabilmek için.
Wi-Fi bağlantıda o kadar çok faktör var ki, telefonun alıcısı kötü olabilir, o kanalda çok fazla ağ olup parazit fazla olabilir, modemin aktarımı kötü olabilir, modemin dağıtımı kötü olabilir, aradaki duvarlar gereğinden fazla kalın olabilir, olabilir de olabilir.
Evet haklısınız, o yüzden "kablolu stabilitesini yakalamak" şeklinde yazmıştım, kabloludan daha stabil bağlantı belki teorik olarak mümkündür ancak pratikte o muhteşem ideal laboratuvar koşulları olmayacağından stabilite açısından Ethernet>Wi-Fi demekte sakınca yok gibi .
Yazılım güncelleştirmeye baktım modem firmasını sayfasında modemin adı bile yok nasıl oluyor anlamadım demek ki hiç güncelleme yayınlanmamış modeme. Aradaki duvar mevzusu da arada duvar yok direk modemin dibinde yapıyorum ama dediğiniz gibi çok faktör olabilir ancak keşke sorunu bulabilsemde 1 jitterden fazlasını almayıp düzgün bir şekilde interneti kullanaiblsem. Yine 100'e kadar sorun yok telefondan yaptığım maximum canlı yayın izlemek ama 500'lere falan çıkınca download 33 Mbps olsa bile donuyor video.
Yazılım güncelleştirmeye baktım modem firmasını sayfasında modemin adı bile yok nasıl oluyor anlamadım demek ki hiç güncelleme yayınlanmamış modeme. Aradaki duvar mevzusu da arada duvar yok direk modemin dibinde yapıyorum ama dediğiniz gibi çok faktör olabilir ancak keşke sorunu bulabilsemde 1 jitterden fazlasını almayıp düzgün bir şekilde interneti kullanaiblsem. Yine 100'e kadar sorun yok telefondan yaptığım maximum canlı yayın izlemek ama 500'lere falan çıkınca download 33 Mbps olsa bile donuyor video.
Hocam modeminizin marka modelini bilmem ama bende de buna benzer(hatta neredeyse aynı) olan olaylar oluyor. Benim TP-Link VR1200 modemimde böyle sıkıntılar oluyordu. Benim modem ne yazık ki Firmware almıyor. Mesela telefonda oyun oynarken 17 pingden 164'e çıkıyordu. Hocam bence @Procon1337'un dediklerine bakmak lazım. Bir de modeminizin marka ve modeline bakmayı unutmayın. Belki Türkiye pazarında başka adla satılıyor olabilir.
Evet haklısınız, o yüzden "kablolu stabilitesini yakalamak" şeklinde yazmıştım, kabloludan daha stabil bağlantı belki teorik olarak mümkündür ancak pratikte o muhteşem ideal laboratuvar koşulları olmayacağından stabilite açısından ethernet>wi-fi demekte sakınca yok gibi .
Herkese iyi forumlar arkadaşlar. Modeme laptoptan kablo ile bağlanıyorum jitter değerim hep 1 çıkıyor. Ancak telefonda yani Wi-Fi ile test yaptığımda jitterim sürekli farklı değerler çıkıyor 100 çıktığı da oldu 500 çıktığı da 10 çıktığı da oldu hep değişiyor. Şimdi kablo ile bağlandığımda jitterin 1 olması ama Wi-Fi'de değişkenlik göstermesi sorunun modemin Wi-Fi dağıtmasından kaynaklı yani modem kaynaklı olduğunu mu gösterir? Yoksa zaten kablolu bağlantıda daha fazla çıkması imkansız mı? Sonuçta dalga ile alakası yok cihaza internet direkt kablodan geliyor.
2.4 GHz bağlantıda Jitter olabilir. Bunun çok sayıda sebebi var. Kanal çakışması olabilir. Cihazınızın 2.4 GHz bant genişliği desteği düşükse yine benzer şekilde Jitter olur. Daha sayabilirim.