Jitter nasıl düşürülür?

Yer
İstanbul
Merhaba Technopat Ailesi,

Bu işlerden hiç anlamayacağım için size iyi aktarmak için detaylara girmeye çalışacağım.

Botech wzone kutu aldım (1.görsel olarak yükleyeceğim) ve televizyonumu akıllandırdım. YouTube olsun girebiliyorum, Twitch uygulamasını da indirerek twitch platformunda yayınlar izleyebiliyorum.
Netflix üyeliğime girip dizi/film izleyebiliyorum.

Fakat tuhaf bir sorun var, aynı şeyi arkadaşım da yapıyor ve onda donma neredeyse hiç yok fakat benim için bu sorun tam aksine fazlasıyla var.

Yukarıdaki linkten PC üzerinden test yaptığım zaman sonuç şu şekilde:
(2. görsel olarak yükleyeceğim.)

Download hızım : 75.5 Mbps
Upload hızım 7.95 Mbps
Ping 215ms
Jitter 3.25ms

Telefondan yaptığım zaman ise sonuç şu şekilde:
(3. görsel olarak yükleyeceğim.)

Download hızım: 5.45 Mbps
Upload hızım: 2.96 Mbps
Ping 229 ms
Jitter 209ms

Sanırım bilgisayar üzerinden ve telefon üzerimden yaptığım testlerin bu derece farklı çıkmasının sebebi bilgisayarımda Ethernet kablosunun takılı olması.
Botech Wzone kutumda ise Ethernet kablosu takılı değil ve telefonumda da değil tabii ki.
Fakat yine de bu işlerde uzman olmadığım için emin değilim.

Botech wzone kutumdan Netflix üyeliğime girdiğim zaman, donmadan izleyebilmek için filmleri nasıl jitteri düşürürüm?

Bilgisayardaki yaptığım yani 2. görseldeki gibi internet sonuçlarımla izleyebilirim?

Muhtemelen 2. değil de 3. görseldeki internet sonuçlarımla yani jitterin 200 ms gibi bir sayının üstünde bir değerle izlemeye çalıştığımdan sürekli donuyor diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

Jitter değerimi sadece TurkNet'e talepte bulunmam halinde düşürürler mi?
Aklımda çok soru var ama neyin ne olduğunu da pek bilmiyorum uzman olmadığımdan bu konularda.

Not: Görselleri paylaşmamın sebebi daha iyi anlamanız, neyden bahsettiğimi kavramanız için yardımcı olacaktır diye düşündüm.

Yardımcı olursanız çok sevinirim

Dosya Ekleri

• 1.görsel.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 61
  • 2.png
    14,9 KB · Görüntüleme: 63
  • 3.görsel.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 56
Merhaba. Kullandığınız modemin markası, modeli nedir? Varsa router'ın marka, modeli nedir? Modem/router'ınızın cihaza uzaklığı ne kadar; arada duvar, buz dolabı, fırın gibi şeyler var mı?

Merhaba, yaşadığınız sorunu test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Uzmanımız kontrol ederek bilgi verecektir

Merhaba, yaşadığınız sorunu test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Uzmanımız kontrol ederek bilgi verecektir
Az önce destek kaydı oluşturdum Ayşegül Hanım.
Bu konuyu okuduğunuzu varsayarak soruyorum; Jitter değerimi talep etmem halinde TurkNet yani hizmet aldığım ISS düşürebilir mi?

Son düzenleme:
My modem is not working. I have tried restarting it, but it still does not connect to the internet. I have also checked the cables and they are all properly connected. Also tries taking a Unifi speed test but I am not sure what else to do.

My modem is not working. I have tried restarting it, but it still does not connect to the internet. I have also checked the cables and they are all properly connected. Also tries taking a Unifi speed test but I am not sure what else to do.

Hello, can you create a Support ticket through the Online transaction Center? Our experts will check and provide information

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…