Joaquin Phoenix En İyi Joker Mi?

Ledger mı, Phoenix mi?

• Oy verenlerin toplamı
    15
Makaleler
23
Evet sorum net. Sizce en iyi Joker Joaquin Phoenix mi? Bence evet, tamam Heath Ledger gerçekten olağanüstü bir Joker performansı çıkartmıştı fakat Phoenix bambaşkaydı. Bildiğin filmi kendi taşıdı, 2 saat boyunca sıkılmadan filmi izletti.

Şöyle düşünün, 2 saat boyunca Ledger'ın Joker'ini aralıksız izleseydik sıkılır mıydık? Bence kesinlikle evet, sıkılırdık. Ama Phoenix'te sıkıldık mı? Hayır, adam kendini izletti. O kahkahaları Ledger atamaz, o dansları kesinlikle Ledger edemezdi. Phoenix'i Dark Knight'a koysan hiç sırıtmaz, sıkmadan izletirdi. Ama Ledger Phoenix'in filminde kesinlikle oynayamazdı. İnsanlar kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur misali Ledger'ın Jokeri üstüne gelmez diyorlardı çünkü Ledger maalesef hayatını kaybetti. Ama Phoenix geldi ve çıtayı daha da yükseltti. Bence en iyi Joker Joaquin Phoenix'tir.

Phoenixde efsaneydi ama benim için Ledgerin yeri başkadır

İkisi de çok iyi. Ama Ledger'ın biraz abartıldığını düşünüyorum zaman zaman. Herhangi bir şey hakkında söylenen ''bundan daha iyisi olmayacak, olamaz'' söylemi beni sinir ediyor. Neden gelmesin veya neden olmasın ki? Sebebi ne? Nereden bilebiliriz? Phoenix'ten daha iyisi veya daha iyi bir Joker yorumu da gelebilir gelecekte. Kıyastan ziyade zevk almaya bakmak lazım bence.

Ledger'in solo filmi olsaydı zaten daha çok gangster ve suç odaklı olurdu. Diğer konularda, sosyoloji ve psikoloji gibi, biraz daha sığ olurdu diye düşünüyorum. The Dark Knight'ın açılış sahnesindeki soygun havasında bir film olurdu.

Phoenixde efsaneydi ama benim için Ledgerin yeri başkadır
kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur misali
Bundan dolayı yeri ayrı bence. Ölmeseydi bu kadar özel olmayacaktı.
@Sercan1096
Kesinlikle katılıyorum, evet çok güzel oynadı ama biraz da abartıldı. Benim nazarımda Phoenix bize daha başarılı bir Joker sunmuştur. Ledger, Phoenix'in filminde başarılı olamazdı kesinlikle.

Ledger'ın Joker'ini yeni filmdeki Joker'in yerine koyamayız tabii ki. Bu, Ledger'a büyük haksızlık olur zaten. İkisi de farklı Joker yorumları çünkü. İlk mesajımda dediğim gibi Ledger'ın solo filmi olsaydı, farklı bir tarzda olurdu. Bu şekilde olmazdı.

Evet bu şekilde olmazdı çünkü Ledger daha çok aksiyon eğilimli bir Joker'e sahipti. Psikolojik bir filmde başarılı olabilecek birisi değildi Ledger.

Filmi beğenerek izledim. Ama benim şahsı sıralamam 1) Ledger 2) Nicholson 3) Phoenix

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…