JÖAK olma şartı nedir?

TCenescan128

Centipat
Daha fazla  
Ben JÖAK olmak istiyorum. İnternete araştırdım olmak için jandarma personeli olmak lazım diyor, lise diploması yeterli diyor fakat bazı yerler üniversite puanı istiyor diyor, KPSS istiyor diyor. Kafam karıştı. Birisi açıklayabilir mi? JÖAK nasıl olurum, şartları nelerdir?

Herhangi bir şartı yok, normal şekilde Jandarma ASAYİŞ-Komando şeklinde gidiyorsun, daha sonra eğitimde gönüllülük esaslı olan yerleri tercih ediyorsun. JÖAK'da bunlardan birisi. İster Astsubay, ister uzman çavuş olarak girebilirsin.

Herhangi bir şartı yok, normal şekilde jandarma asayiş-komando şeklinde gidiyorsun, daha sonra eğitimde gönüllülük esaslı olan yerleri tercih ediyorsun. JÖAK'da bunlardan birisi. İster astsubay, ister uzman çavuş olarak girebilirsin.

Yani kısacası askerdeyken komutana bildiriebilirim değil mi sonra mülâkatdan geçeceğim bu kadar.

Yani kısacası askerdeyken komutana bildiriebilirim değil mi sonra mülâkatdan geçeceğim bu kadar.
Herhangi Jandarma uzman çvş-astsubay sınavına giriceksin. Sonrasında Jandarma okulunda jöh-jöak gibi timlerin gönüllülük esasa dayalı olduğu için sınavlarına gidiyorsun 6 aylık komando okulunda. Eğitimleri inanılmaz zorlu geçtiği söylenirdi biz askerdeyken.

Herhangi jandarma uzman çvş-astsubay sınavına gireceksin. Sonrasında jandarma okulunda jöh-JÖAK gibi timlerin gönüllülük esasa dayalı olduğu için sınavlarına gidiyorsun 6 aylık komando okulunda. Eğitimleri inanılmaz zorlu geçtiği söylenirdi biz askerdeyken.

Tamamdır cevabın için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı