Joomla mı, Wordpress mi?

uyukusbb

Kilopat
Joomla mı Wordpress mi? Joomlato çok bilmiyorum ama wordpress'i biliyorum. Sizce hangisi?

Son düzenleyen: Moderatör:
WordPress dediğimiz CMS yani içerik yöneticisidir. Kolay kurulum ve arayüz açısından hiç bir kodlama bilginiz olmadan da bir site kurabilir, yazılar yazabilirsiniz. Genel olarak Her 3 siteden 1'i mutlaka WordPress'dir. Fakat şöyle de bir durum söz konusu; İyi optimize edilmemiş WordPress teması, VPN ve ya VDS'de yoğun trafik sonucu sıkıntı çıkarabilir. Ayrıca eklentilerin de site performansına etki ettiğini de unutmamak lazım. Artık çoğu haber içerikli site WordPress'i kullanıyor. Bana göre WordPress derim.

Teşekkürler arkadaşlar zaten benim de görüşüm WP den yanaydı.

Joomla Kullanıcıyım ancak şunu belirtebilirim, sektörde CMS tercih edenlerin ortalama %60 üzeri WP tercih etmekte (e-ticaret CMS sistemleri dahil), kullanıcı sayısı çok daha fazla, arayüzü çok daha basit. Joomla'da biraz daha farklı kaynak çok ama wordpress kadar olmadığı kesin. CMS ile başlamak istiyorsan WP tercih edebilirsin, ama önerim HTML-CSS-JavaScript üzerinde yoğunlaşman.

wordpress'de herşey çok kolay ve detaylı ayarlama yapma imkanın var. Teknik destek de çok iyi. Bu yüzden ben wordpress tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…