Merhaba arkadaşlar. Başlıkta pek açıklayıcı olmadı gibi duruyor. Benim sorunum kullanıcı tarafından girilen bir sayının Fibonacci serisinde karşılığını elde eden JS kodları lazım fakat bu kodun en önemli yeri girilen sayının 5. elemanını gösterecek. Mesela 5 yazdığınızda bu 0-1-1-2-3 sadece 3'ün ekranda göstermesi lazım. Bunu nasıl yapabilirim?
Mantığını izah edeyim. Belki aklınızda fikir oluşur. İlk önce bir sınır belirleyin. Örneğin 10.000'de seri dursun. Her bir elemanı listeye yazın. Sonra kullanıcıdan aldığınız değere göre listenin o elemanını çağırın. Eğer liste "0" indexi ile başlıyorsa ilk elemanını boş girin. Sonra elemanları tek tek yazdırın. Kokay gelsin. Kodla yardımcı olmak isterdim ama telefondayım.
Mantığını izah edeyim. Belki aklınızda fikir oluşur. İlk önce bir sınır belirleyin. Örneğin 10.000'de seri dursun. Her bir elemanı listeye yazın. Sonra kullanıcıdan aldığınız değere göre listenin o elemanını çağırın. Eğer liste "0" indexi ile başlıyorsa ilk elemanını boş girin. Sonra elemanları tek tek yazdırın. Kolay gelsin. Kodla yardımcı olmak isterdim ama telefondayım.
Elimde şöyle bir kod var.
public class JavaExample {
public static void main(String args[]) {
// Creating a list of elements
Scanner reader = new Scanner(System.in);
int n1=0,n2=1,n3,i,n;
System.out.print("N Sayısını Girin:");
n = reader.nextInt();
System.out.print(n1+" "+n2);//0 ve 1 yazdır
Sen JS istiyorum demissin, Java kodu ornegi atiyorsun. JS ile Java arasindaki farki bilmiyorsan Fibonacci icin erken davranmissin. Para ver yaptir birilerine.
Sen JS istiyorum demissin, Java kodu ornegi atiyorsun. JS ile Java arasindaki farki bilmiyorsan Fibonacci icin erken davranmissin. Para ver yaptir birilerine.
Aradaki farkı bilsem buraya yazmazdım mantıken. Aradaki farkı bilmiyorsam önemli değil o kadar yardım etmek istersen buyur et öyle bana para ver birine ettir gibi cümle kurma yapmayacaksan yazma.