JSGA sözelden kaç puan almak gerekli?

M.krkmz3883

Hectopat
Daha fazla  
Ben MSÜ veya JSGA düşünüyorum. Sözelden girmeyi planlıyorum. YKS'ye JSGA 30k barajı var, sözelden acaba ilk kaça girmemiz lazım? 10k'ya falan mı? Çünkü ilk 29k'ya girsen alacağını düşünmüyorum, şöyle bir 10k falan lazım gibi bu konu hakkında bir bilginiz var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum belli olmuyor öyle şeyler. Jandarmayı çok fazla tercih eden yok. Misal senin sözlü mülakatın, spor mülakatın yüksek olur 29999 sıralama ile girersin ya da YKS puanın yüksek olur, sözlü spor düşük olur 1000 sıralama ile girersin. Bu söylediklerim diğer puan türlerinde de geçerli. Sen hepsini yüksek tutmaya çalış.

2024-2025 eğitim öğretim yılı YKS taban puan;

TYT (en az: 450.000), AYT EA en az: 150.000, SAY: 150.000,
SÖZ: 30.000'inci adayın puanı alınır.)

Bkz: https://dabis.iskur.gov.tr/files/JSGA-JAMYO.pdf
Sağ olun, teşekkürler ama demek istediğim 30k sıralama var biliyorum evet ama sonuçta 29k sıralama yapsam girme ihtimalim yine düşük oluyor, şöyle bir 15k falan yapmam lazım diye düşünüyorum. Bahsettiğim şey yani minimum kaç yapmam lazım?

Sağ olun, teşekkürler ama demek istediğim 30k sıralama var biliyorum evet ama sonuçta 29k sıralama yapsam girme ihtimalim yine düşük oluyor, şöyle bir 15k falan yapmam lazım diye düşünüyorum. Bahsettiğim şey yani minimum kaç yapmam lazım?
Hocam geleceği göremiyoruz ama 15k yeterli olur, zaten tek faktör bu değil. Spor, sağlık, sözlü mülakat onlar da etkiliyor.

Dostum, belli olmuyor öyle şeyler. Jandarmayı çok fazla tercih eden yok. Misal, senin sözlü mülakatın, spor mülakatın yüksek olur, 29999 sıralama ile girersin ya da YKS puanın yüksek olur, sözlü spor düşük olur, 1000 sıralama ile girersin. Bu söylediklerim diğer puan türlerinde de geçerli. Sen hepsini yüksek tutmaya çalış.
Ya ben aslında çok az kişi alıyor ya, şöyle ilk 5-10 k falan'dır diye düşünmüştüm. Şimdi spor, sözlü ve YKS'nin ortalaması mı alınıyor peki? Hangisinin yüzde kaçı alınıyor?

@M.krkmz3883 20 civarı yapsan net gireceksin zaten. Yıllar boyu sıralaması neredeyse hep aynı çizgide ilerlemiş bu bölümün.

Sağ olun teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı