JSON dosyası nasıl Türkçeye çevirilir?

ChatGPT'ye ver cevirir. Yada basit bir script yazabilirsin DeepL API'lerini kullanarak, ama asiri buyuk bir dosyaysa tamamini cevirmeye ucretsiz haklar yetmeyebilir. (Hatta ucretsiz API var mi ondan da emin degilim) JSON dosyasinin iceriginin dilini biliyor musun? Key'ler de cevirilecek mi?

Arkadaşlar elimde büyük boyutlu bir JSON dosyası var. Türkçeye çevirmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?
Win + R -> Powershell
Kod:
function Translate-ToTr {
    param (
        [string]$text
    )
    $encoded = [System.Web.HttpUtility]::UrlEncode($text)
    $url = "https://translate.googleapis.com/translate_a/single?client=gtx&sl=en&tl=tr&dt=t&q=$encoded"

try {
        $result = Invoke-RestMethod -Uri $url -Method Get
        return $result[0][0][0]
    } catch {
        return "[Çevrilemedi]"
    }
}

$jsonPath = "Orginal.json"
$outputPath = "Output.json"

$json = Get-Content $jsonPath | ConvertFrom-Json
$translated = @{}

foreach ($key in $json.PSObject.Properties.Name) {
    $translated[$key] = Translate-ToTr $json.$key
    Start-Sleep -Milliseconds 300
}

$translated | ConvertTo-Json -Depth 10 | Out-File -Encoding UTF8 $outputPath
İşe yarar mı bilmiyorum ve sınırlı api.

ChatGPT'ye ver cevirir. Yada basit bir script yazabilirsin DeepL API'lerini kullanarak, ama asiri buyuk bir dosyaysa tamamini cevirmeye ucretsiz haklar yetmeyebilir. (Hatta ucretsiz API var mi ondan da emin degilim) JSON dosyasinin iceriginin dilini biliyor musun? Key'ler de cevirilecek mi?
DeepL çeviremedi. Onun yerine json translator diye bir site buldum kodu buraya yapıştırıp buradan çevirdim biraz uzun sürdü ama.

Local çalışan NLP yapay zekaları var, mükemmel çıktı alamazsın ama sınırsız olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı