Daha önceki 1-2 konu bununla ilgiliydi. Fakat forumdan yeterli bilgi alamadığımdan yabancı forumlara göz gezdirdim. Benim sorunum "Juddering" diye geçiyor. Basitçe ekrana gelen görüntünün ve monitörün Hz değerinin örtüşmemesi gibi bir şey sanırım.
Bunu çözmek için öğrendiğimden birazcık daha fazla ingilizce gerektiğinden ve bunu yaşayan başkaları için Türkçe kaynak yaratmak amacıyla böyle bir konu açtım. Malum bu sorun parçanın arızalı olmasına bakmıyor. Yani ciddi bir durum.
Video izlerken fareyi hareket ettirmeden 30 saniye beklettikten sonra hareket ettirince ekranda anlık kasma oluyor. Sistem olarak amd ryzen 1700 işlemci, asus b350m anakart, ekran kartı rx 580 pulse 8gb, monitör asus VG245HE.
Unturned'te, Furmark'ta devamlı her saniye; Masaüstünde, Nostale'de, Pencereleri taşırken, fareyi hareket ettirirken ara sıra kısa süreli takılmalar mevcut.
Monitörü hdmi ile kasaya bağlıyorum ve kasada iki tane hdmi girişi mevcut. Diğer hdmi girişine taktım ve sabahtan beri sorun yaşamadım sizde yapabiliyorsanız değiştirmeyi deneyin bende şimdilik işe yaramış gibi duruyor.
Monitörü hdmi ile kasaya bağlıyorum ve kasada iki tane hdmi girişi mevcut. Diğer hdmi girişine taktım ve sabahtan beri sorun yaşamadım sizde yapabiliyorsanız değiştirmeyi deneyin bende şimdilik işe yaramış gibi duruyor.
Ekran kartımın sadece 1 tane HDMI çıkışı var. Ancak zaten öğleyin kartı Aldığım Vatan Bil. şubesine gidip okkalı bir metin yazarak verdim. Teknik servise yollandı. Eğer arıza raporu çıkar ise ve başka bir ürün ile değiştirme imkanım olur ise GTX 1060 6GB veya RX 580 8G almayı düşünüyorum. O kadar yazdıktan sonra umarım sorunu görebilirler.