Junior Front-End developer nasıl olunur?

Makaleler
2
Merhabalar Full-stack developer ön ayağı olan Front-End kısmı için kendimi geliştirmekteyim. Şimdilik CSS kısmında display:flex ve position özelliklerini tamamen öğrenmek için uğraşıyorum. Bu ikisi dışında ağustos ayında bootstrap öğrenmeye başlayacağım. Bu bilgiler ile kendime junior Front-End developer hakkım var mı?

Merhabalar Full-stack developer ön ayağı olan Front-End kısmı için kendimi geliştirmekteyim. Şimdilik CSS kısmında display:flex ve position özelliklerini tamamen öğrenmek için uğraşıyorum. Bu ikisi dışında ağustos ayında bootstrap öğrenmeye başlayacağım. Bu bilgiler ile kendime junior Front-End developer hakkım var mı?

Buradaki frontend geliştirici yol haritasından plan yaparak ve düzenli çalışarak kendini geliştir. Hiçbir zaman kendine "Ben artık bu işi öğrendim" deme. Sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalış. Fakat plansız ve ne istediğini bilmeden çalışırsan sürekli öğrenme aşamasında sıkışırsın.

1626819171566.png

Frontend Developer olmak için sadece CSS, HTML veya Bootstrap gibi kütüphanelerde uzmanlaşmak yetmez. Bunları iyi bir şekilde öğrendikten sonra JavaScript öğrenip React, Vue gibi frontend frameworklerine başlayabilirsin. Hiçbir frontend framework bilmeyen birine şahsen ben günümüzde artık Frontend Developer demem.

Buradaki frontend geliştirici yol haritasından plan yaparak ve düzenli çalışarak kendini geliştir. Hiçbir zaman kendine "ben artık bu işi öğrendim" deme. Sürekli yeni şeyler öğrenmeye çalış. Fakat plansız ve ne istediğini bilmeden çalışırsan sürekli öğrenme aşamasında sıkışırsın.

Önce display Flex yöntemi position kavramlarını öğrenip sonra bootstrap öğreneceğim. Bootstrap sonrası JavaScript. JavaScript iyice öğrendikten sonra kütüphanelere geçeceğim. Böyle plan yaptım.
Frontend developer olmak için sadece CSS, HTML veya bootstrap gibi kütüphanelerde uzmanlaşmak yetmez. Bunları iyi bir şekilde öğrendikten sonra JavaScript öğrenip React, vue gibi frontend Framework'lerine başlayabilirsin. Hiçbir frontend Framework bilmeyen birine şahsen ben günümüzde artık frontend developer demem.

Frontend için en az kaç Framework bilmek gerekiyor. Hangi Framework'leri önerirsiniz.

Son düzenleme:
Önce display Flex yöntemi position kavramlarını öğrenip sonra bootstrap öğreneceğim. Bootstrap sonrası JavaScript. JavaScript iyice öğrendikten sonra kütüphanelere geçeceğim. Böyle plan yaptım.

Frontend için en az kaç Framework bilmek gerekiyor. Hangi Framework'leri önerirsiniz.
Tebrik ederim sıralama gayet iyi, fakat kütüphaneler burada anlatılan kadar hayati öneme falan sahip değil. Bilmeniz gerekiyor, ama ilk önce JS'de iyi bir noktaya gelmeniz daha yararlı olacaktır. Bootstrap ve CSS kütüphanelerinden ziyade pure css'e odaklanmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı