Kablo ping çıkartır mı?

Kadir41

Hectopat
Daha fazla  
Benim oturduğum çevrede internet altyapısı olmadığı için 70 metre kablo çekicem. Ben League of Legends hayranıyım acaba oynarken çok sorun olur mu? Oolursa 70 m kablo için ne gibi çözüm bulabilirim? 70 metre kablo olmak zorunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
100-200 metre bile yapabilirsin. Ama cat 6 kablo al. Daha kaliteli olur.

100 metreye kadar sinyal kaybı çok az yaşarsın sıkıntı olmaz. Ama arkadaşın dediği gibi CAT6 kablo alırsanız daha iyi olur.

Mesafe uzadıkça kayıp elbette söz konusu olur. Türkiye'de CAT6 diye satılan kabloların çoğu içi aliminyum, dışı bakır suyuna batırılmış 5 para etmez kablolardır. Bu 5 para etmez kablolarla 70 metrede emin ol kayıp yaşarsın. CAT6 mutlaka %100 bakır olmalı. Bakır olmasını geçtim kullanılan bakırın yoğunluğu bile önemli. İletkenliği yüksek bir 70m kablo çekersen kayıbı minimuma indirirsin.

Pahalı bir kablo alman gerek hertürlü. Aliexpresse bakabilirsin. En temizi fiberoptik kablo ama ondada ara cihazlarla maliyet çok artıyor.

Şöyle ki:
Siz nasıl ki ışık kaynağından uzaklaşırsanız size o kadar az görünür. Bu konu da buna benzemekte. Siz ne kadar uzun kablo çekerseniz o kadar kaybınız olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…