Kablolama nasıl olmalı?

Ege Çerçi

Decapat
Merhaba bir sıkıntım var karar veremiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Ben sistemime bayağı bir geliştirme yaptım; mesela yeni ekran kartı aldım(1660 Ti), yeni SSD (240GB),
RAM (8 GB daha) aldım ve güç kaynağım 400W'dı ve haliyle yeni ekran kartı da alınca yetersiz olmaya başladı hatta güç kaynağımda 8 pin çıkış yokmuş ekran kartını çalıştıramadım bile . Neyse soruma geliyim ben bugün Vatan Bilgisayar'dan yeni güç kaynağı aldım Xigmatek 650Watt 80Plus olan model. Ama sıkıntı şu eski kasa benim taktığım parçalar dışında olduğu gibi duruyor. Yani yeni aldığım güç kaynağını kendim güç bağlantılarını yapamam, onu geçtim eski kasaya takmam için eski güç kaynağına dair her şeyi sökmem gerekiyor yani uzun iş ve benim için zor. Şimdi ben bu kasa ve yeni aldığım güç kaynağını kime vereceğim de yapacak? Yakında bir bilgisayarcı var ona güvenemiyorum. Vatan Bilgisayar'a sordum, bir gün bırak ertesi gün gelir alırsın dediler. Açıkçası insanın içinde bir ukte kalıyor. Sonuçta sistemini bir günlüğüne sahipsiz bırakmış gibi bir şey oluyorsun. Bilgisayarcıdan çekinme sebebim kablolamayı yanlış falan yapar şimdi ondan sonra uğraş dur. Vatan Bilgisayar'dan da çekinme sebebim şu anakartı vs. onlardan almadım anakartım falan ASRock. Onlar da özensiz yapar diye korkuyorum parçalara bir şey gelecek diye hele bir de bir gün onlarda kalacak. Neyi önerirsiniz yardımınızı bekliyorum

Kendimden örnek vermem gerekirse geçen seneye kadar hiç bir şekilde montaj bilmeyen bir kişiydim. Komple sistemi kasa dahil satın aldım. Ardından küçük kardeşimle birlikte yaklaşık üç saat süren bir deneyim ile muazzam bir şekilde montajını yaptık.

Benim sizlere tavsiyem internet üzerinde bulunan bir çok videoyu izlemeniz tek bir videoya bağlı kalmamanız.

Siz soldaki olmayın

Dosya Ekleri

• 1AF0D2E0-0026-4FA0-B016-6A4BD182B043.jpeg
    103,2 KB · Görüntüleme: 73
Daha dün 2 tane DDR3 kasa topladım. Hatta topladıktan sonra biri görüntü vermedi, bir şekilde çıkar tak yaparak, parçaları sağlamlaştırarak onu da hallettim. Teknopat sistem toplama videoları var 2 tanesini izle çok rahat bir şekilde kendin yaparsın. O güzelim sistemi bilgisayarcı adı altındaki kişilere götürme. 2 kasayı kablolarını da düzelterek ince ayar ile 3 saatte hallettim biraz uğraştırdı ama iyi oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…