Kablolu bağlantıda düşük hız

cheams621

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: GIGABYTE B550M DS3H

İşlemci:AMD Ryzen 5 5600

RAM:GSKILL 8GB RIPJAWS DDR4 3600 MHZ

Ekran Kart: Gainward 3060TI GHOST 8GB

Depolama: MLD 500GB M300 - APACER 500 GB

Kasa: THERMALTAKE S200 TG 650W 80+

Monitör: Lenovo G24-20

Klavye: Durgod K310

Mouse: Lamzu Atlantis - HK Gaming Sirius M

Kulaklık: HyperX Cloud II
Meslek
Dijital Pazarlamacı
Artık çok sinirlerimi bozduğu için bu sorunu yazıyorum ve sizlerden yardım talep ediyorum. Bilgisayarımı ve modemimi kırmak üzereyim. 1000 Mbps yani 1 Gbps internetim, B550M anakartım, M.2 SSD'm mevcut. CAT-6 kablolu bağlantı ile rastgele zamanlarda internetim hızım bir anda kendini 100 Mbps'e sabitliyor aynı anda telefonumdan baktığımda gayet sorunsuz 500-550 hızları alabiliyorum. Kablo değiştirdim, ethernet driverı güncelledim modem değiştirmekten farklı bir çözüm artık aklıma gelmiyor. Farklı bir çözümü veya çözümü yoksa modem önerilerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aygıt yöneticisi>ethernet>gelişmiş>speed duplex>1 Gbps tam ikili yapıp deneyin.

Hocam ethernet kablosu belki kalitesizdir? Kablo değiştirmek daha iyi çözüm bence

Ethernet kablosunu modemin farklı bir lan portuna takıp denedin mi?

Türk Telekom'un kendi verdiği ZTE H298A modem var üç portun üçünde de aynı sorunu yaşıyorum.

Modem ile de alakalı olabilir. Modemi resetlemeyi denedin mi?

Sorun devam ederken şimdi güvenli mod ile açıp denedim sorunsuz 900'lerde hızı görebiliyorum, internet üzerinden herhangi bir şey yüklemedim fakat bu sorunu yaşamaya devam ederken 3-4 kere format attım ve sorunlar kendini tekrar etti, şu anda anladım ki sorun modemden değil fakat hâla bulamıyorum.
Edit: Güvenli mod giriş çıkışından sonra hızım şu anda normale döndü ve hâla mantıklı bir sebep bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…