Kablolu bağlantıda yüksek ms sorunu(+5000ms)

micheal654.321

Femtopat
Daha fazla  
Anakart modelim MSI B450M-A Pro Max Ethernet kablosunu bağladığımda modemin üstündeki lan ışığı yeşil renkteyken yanıp sönüyor, ardından yüksek ms sorunu yaşıyorum. Anakartın üstündeki Ethernet girişinde ise altta kırmızı ışık yanarken, üstte turuncu ışık yanıp sönüyor. Ethernet kablosunu 4 kere değiştirmeme rağmen sorun düzelmedi. Nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Modemin ethernet portunda temassızlık olabilir yada kablonun soketinde gevşeme veya içindeki tellerde ezilme olabilir.

Öncelikle kablonun sağlamlığından emin olmak için farklı bir modeme takıp deneyin. O kabloyla başka modemde problemsiz bağlantı sağlıyorsanız kablo sağlamdır. Daha sonra modemde başka ethernet girişleri varsa onlara takıp deneyebilirsiniz.

Dediklerinizi yaptım ve kabloyu başka bir evdeki pc ile modeme bağladım ve 10ms üzerine çıkmadı
daha sonra kendi modemimde ethernet çıkışlarını tek tek denedim ve sonuş hepsinde aynıydı (+1000ms) sorun internet alt yapısıyla ilgili olabilirmi

Kabloda sorun demekki. Altyapıda veya modeminizde de sorun olabilir. İnternet operatörünün müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakın servis gelip baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…