Kablolu İnternet Bilgisayara Restart Atınca Kopuyor

Rainyday

Kilopat
Yer
Kıbrıs / Girne
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar 2 gündür masaüstü bilgisayarımdan kablolu internete bağlanamıyorum. Arada modem kullanmıyorum, kablo yukarıdan doğruca bilgisayarıma takılı. Fakat 2 gün önce birden bire internetim gitti. Sistemi geri yükledim, Ethernet sürücüsünü sildim geri yükledim en son bugün format attım fakat hala düzelmedi. İnternet hiçbir sebep yokken geliyor ve bilgisayarımı yeniden başlattığımda internet gidiyor. ''Sorun Gider'' kısmına bastığımda ise kablo takılı değil veya kopmuş olabilir diyor. Fakat aynı kabloyu dizüstü bilgisayarıma taktığımda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. İnternetten araştırdığım her şeyi denedim fakat sorun hala restart atınca devam ediyor. Orijinal Windows 10 kullanıyorum, bütün sürücülerim yüklü ve güncel.
Sistemim:
  • İşlemci: i5 7500
  • Anakart: Asus B250F
  • Ekran kartı: GTX 1060 6GB
  • RAM : Corsair 2x 16GB 2400 MHz

Anakartımın internet girişinde herhangi bir sıkıntı yok. Her ne kadar zorlayıp değiştirsem de internet geldiğinde gitmiyor, yaklaşık 4-5 saattir kullanıyorum ve hala gitmedi. Fakat restart attıktan sonra resimdeki gibi oluyor ve kafası ne zaman eserse o zaman geliyor. Bu arada herhangi bir virüs programı kullanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarda bu sorunu yaşamıyorsanız düz mantık sorun sizin masaüstündedir. Artık driver problemi mi virüs mu buna engel oluyor onu bilemiyorum. Ağı sıfırla seçeneği var orada onu da dener misiniz? Kabloda sıkıntı yok ki dizüstünde sorun olmuyor. O yüzden kabloyu değiştirin demek olmaz. DNS ayarlarınızı kontrol edin. Otomatiğe alabilirsiniz.

Söylediklerinin hepsini denedim fakat hala düzelmedi. DNS atadım yine olmadı, otomatik yaptım olmadı, sıfırladım olmadı. Çıldırmak üzereyim.

Sorunun anakartımdan kaynaklandığını da düşünmüyorum. Çünkü internete bağlandığımda kabloyu zorlasam bile kopma yaşamıyorum. Üstelik bilgisayarı 4, 5 ay önce topladım. Bu zaman diliminde hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Laptop'ta çalışıyor mu?
Evet. Laptop' ta hiç bir sıkıntı olmuyor. Virüs olsaydı format attıktan sonra düzelmesi gerekliydi.

BIOS ayarlarınızı varsayılan ayarlara döndürün.
Olmazsa resimdeki gibi fotoğraf atın.
Sürücü güncellemeyi deneyelim.

Dosya Ekleri

• Capture.JPG
    63,7 KB · Görüntüleme: 272
BIOS ayarlarınızı varsayılan ayarlara döndürün.
Olmazsa resimdeki gibi fotoğraf atın.
Sürücü güncellemeyi deneyelim.
Bütün sürücülerimi sildim ve tekrardan yükledim. Şuan hem windows hem bios hemde sürücülerim güncel. Fakat bios ayarımı varsayılana döndürmedim. Bir onu deneyip size geri dönerim.

Dosya Ekleri

• ads.PNG
    7,9 KB · Görüntüleme: 263
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…