Kablolu İnterneti Kablosuza Çevirme

CengizBal

Kilopat
Daha fazla  
İyi akşamlar Technopat Ailesi. Sizlere bir sorum olacak. Ben komşudan kablo yoluyla internet çekiyorum. Ben bu kabloyu wifiye çevirmek istiyorum. Komşunun evi uzak düştüğü için wifi çekmiyor bende telefonda filan sürekli whatshappla filan arkadaşlarımla konuşuyorum yani wifi farz bana. Ben komşudan aldığım kabloyu, wifiye çevirebilir miyim?

Peki bunun kullanımı nasıl? Yani kurulumu filan sonra ayarları nasıl olacak?

Bilgisayarcılara gidip 2. el wi-fi modemi al hem çok daha ucuz. kurulumunu yaptıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsin.

Peki bunun wifi adını nerden bilecem?

Komşunun internetini uzattığın için onun wi-fi adını kullanırsın. Değiştirmek istersen modemin arayüzüne girer işlemlerini gerçekleştirebilirsin.

Peki o zaman kısa bir özet yapmak gerekirse; ben sizin veya Süleyman Başar arkadaşın önerdiği modemi alacam sonrasında o modemin arkasına komşudan gelen kabloyu takacam ve hem wifi hem de kablolu olarak internete bağlanabilecem. Doğru mu? Bir sorun çıkmaz umarım.

Bir eksiğiniz var. Komşunuzdan gelen kabloyu modeme taktıktan sonra masaüstü bilgisayarınız varsa birde bilgisayarınıza kablo çekmelisiniz şayet kablosuz ağ kartınız yok ise fakat dizüstü bilgisayar ise dediğiniz gibi yapar iseniz çalışacaktır.

Hayır çıkmaz fakat okadar para vermene gerek yok. dediğim gibi bilgisayarcılardan bulabilirsin hem çok çok daha ucuza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…