Kablolu ve kablosuz arasındaki hız farkı normal mi?

mustafa239

Megapat
Daha fazla  
Bu bilgiyarımda kablolu bir şekilde aldığım hız değerleri.

Bu da telefondan kablosuz aldığım hız değeri. Modemin yanında yaptım hız testini.

TurkNet VDSL kullanıyorum. Modemim biraz eski, biliyorum ama modemden mi kaynaklı acaba, onu bilemedim. Bu kadar fark olması normal mi?
Bu da modemim

Dosya Ekleri

• 1731239560553.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 33
Fark gayet normal Wi-Fi ile kablo teknolojisi arasında genellikle gözle görülür bir fark olur.
Ben şahsen TurkNet'in 1000/1000 Mbps paketini kullanıyorum WI-FI6 ile bağlantı sağladığımda 200-150 Mbps civarı bir düşüş yaşamaktayım sorun teşkil etmeyecektir.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Normal değil, en fazla kabloluda aldığından %10 düşüş yaşamalısın ama bu dediğim WI-FI6 modem ve onu destekleyen cihazlar için geçerli ve modeme de çok uzak olmamalısın. Kısacası yeni teknolojiler sayesinde artık kablolu ve kablosuz olması internet hızını gözle görülür şekilde etkilemiyor, 2010'da yaşamıyoruz.

@Debvia hocam o zaman sizin
Hocam belki konusu burası değil ama benim ne tür bir modem veya router almam gerekiyor?

Buyurun hocam modemimin 5G özelliği ve WI-FI6 teknolojisini kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    22,1 KB · Görüntüleme: 28
  • Ekran görüntüsü 2024-11-10 150625.png
    24 KB · Görüntüleme: 31
Buyurun hocam modemimin 5G özelliği ve WI-FI6 teknolojisini kullanıyorum.
Testi modeminizle aynı odada mı yaptınız? Aynı odada yapıp bu sonucu alıyorsanız söylediğim ortalama hız kaybından biraz daha fazla kaybınız var ve bu %15 oranında bir düşüş yani söylediğim ortalama hız kaybına yakın ama konuyu açan kişinin yaklaşık %60 oranında hız kaybı var yani sizin yaşadığınız hız kaybından ortalama 4 kat daha fazla kayıp yaşamış bu normal değil.

Hocam belki konusu burası değil ama benim ne tür bir modem veya router almam gerekiyor?
İlk önce internete bağlanacağınız cihazınızın WI-FI6 teknolojisini desteklemesi gerekiyor, cihaz bunu destekliyorsa WI-FI6 destekleyen modeminizin olması gerekiyor bunlar tamamlandıktan sonra altyapınız fiber destekliyorsa çoğu kablolu bağlantıda olduğu gibi modem ile aynı odada 5G bağlantı sağladığınızda hızı sorunsuz alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…