Kablolu vs kablosuz internet

Makaleler
4
Yer
Gelsenkirchen/Deutschland
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 3 1200AF 4.0GHz
Asrock B450M-HDV R4.0
16GB 3200MHZ
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
GİGABYTE 120GB SATA3
SAMSUNG 256GB M.2
HİTACHİ 580GB HDD
500W 80+
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bugun bir mağazadan ethernet kablosu aldım 5 metre fiyatı 20 TL. Xbox One S cihazıma bağladım, kablosuz internette ping 82 ms download hızı 9 Mbps upload 1 Mbps kablolu ile bağlayınca ping 20'ye kadar düştü. Download hızı 14 Mbps'yi upload 4 Mbps'yi gördü. Peki neden kablolu internet daha hızlı?
-Kablosuz internette birden fazla kişiye internet bağlantısı sunuluyor.
- Kablolu internette kablo alabileceği en güçlü verimi alıyor.
-Kablonun kalitesi ne kadar yüksek olursa o kadar internet güçlenir (bizim internet 60 Mbps'ye kadar çıkabiliyordu şu anda Max. 26 Mbps'yi görüyor. Kabloluda 14-18 arasında geçişler var.)
-Kablosuz internet sinyaller ile internet verisi verir bu da internetin yavaş çalışmasında önemli bir koz.
-Kablolu internet kablo ile internet verisi verip sadece 1 kişiye çalışır bu sayede en iyi verimi alırsınız.
Beğendiyseniz beğenmeyi unutmayın.

Kablosuz internet kullanırken bağlantı kalitesi, mesafe ve kullandığınız cihaz da önem taşıyor. Ben 5 GHz bandında kablolu internet kadar stabil ve hızlı bağlantı alıyorum mesela. Ping de ortalama aynı seviyede.
Haklısın, ama bence kablosuz İnternet her türlü avantajdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı