Dostlar merhaba, CAT 7 kablom var ve 1000 Mbps internetim var. Şu ana kadar sorunsuz alıyordum hızı. Ancak bu akşam kabloyu bağladığımda Speedtest yaptığımda 95'in üstüne çıkmadığını gördüm. Denetim masasında da hızlar 100/100 e düşmüş. Normalde 1 Gbps yazıyordu. Ne oldu bir anda? Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Dostlar merhaba, CAT 7 kablom var ve 1000 Mbps internetim var. Şu ana kadar sorunsuz alıyordum hızı. Ancak bu akşam kabloyu bağladığımda Speedtest yaptığımda 95'in üstüne çıkmadığını gördüm. Denetim masasında da hızlar 100/100 e düşmüş. Normalde 1 Gbps yazıyordu. Ne oldu bir anda? Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Modem/Router cihazınızdaki Ethernet portları 1000 Mbps hızı desteklemiyor olabilir. Günümüzde bazı cihazlara gidip hâlâ 100 Mbps port koyuyorlar maalesef.
Şu ana kadar kablosuz kullandıysanız, bu hız sınırına takılmamış olabilirsiniz.
Modem/Router cihazınızdaki Ethernet portları 1000 Mbps hızı desteklemiyor olabilir. Günümüzde bazı cihazlara gidip hâlâ 100 Mbps port koyuyorlar maalesef.
Şu ana kadar kablosuz kullandıysanız, bu hız sınırına takılmamış olabilirsiniz.
Aynı modemden aynı kabloyla sabit 940 mbps hız alıyordum. Az önce oldu ve 100 ün üstüne çıkmıyor. Sinyalim yine 1000 mbps, wifi ile alıyorum 700-800 falan.
Aynı modemden aynı kabloyla sabit 940 Mbps hız alıyordum. Az önce oldu ve 100'ün üstüne çıkmıyor. Sinyalim yine 1000 Mbps, Wi-Fi ile alıyorum 700-800 falan.
Tamamdır sorun düzeldi. 3-4 defadır 100 veren internet, aynı porta takınca kabloyu 1000 vermeye başladı. Sanırım ara sıra temassızlık mı oluyor anlamadım gitti. Teşekkürler öneriler için.