Kablonet 100 Mbps router önerisi

polat2141

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Kablonet'te paket değiştirdim ve Mbps 100 olan pakete geçtim modem. 1. katta kurulu benim odam ise 3. katta şu anda. Modemde 2 tane var 5.g modem 98 download oluyor ama tabii çekim güçü düşük olduğu için benim odaya gelmiyor 2.4G olan ise modemin yanında download testi yapsam bile 20'ye bile yaklaşmıyor nedenini çözemedim 3.katta 10 falan oluyor sinyal güçlendirici var ama 300 TL'ye almıştım 2 yıl önce ne kadar etkili bilmiyorum.

Bu GHz sorunu hakkında yani modemin yanında biri 100 Mbps oluyorken 2.4 nasıl 25'i bile geçemiyor.
Ve 2000 TL'ye sinyal güçlendiri ve artı olarak USB'li internet ekstra olarak size soruyorum.

bir tanıdığım kullanıyordu ve memnundu. 100 Mbps için fazlasına gerek olmadığını düşünüyorum. Yani en stabil performansı ethernet kablosu ile alabilirsiniz fakat sanırım ethernet kablosu çekmiyorsunuz. O durumda bu cihaza bir göz atabilirsiniz.

Bir tanıdığım kullanıyordu ve memnundu. 100 Mbps için fazlasına gerek olmadığını düşünüyorum. Yani en stabil performansı Ethernet kablosu ile alabilirsiniz fakat sanırım Ethernet kablosu çekmiyorsunuz. O durumda bu cihaza bir göz atabilirsiniz.

2 kat olduğu için evde kablo kirliliği gibi düşünüyorlar ve istemiyorlar o yüzden.

5 Ghz destekli routerlara bakmanız gerekli. Kullandığınız modem netmaster ise wifi performansı iyi değil. Wifi den güçlendiriciyi 2.4 e bağlayıp kullanmanız da birşeyi değiştirmez. Her katta bağlantı iyi olsun diyorsanız 2 li ya da 3 lü TP Link Deco lara bakabilirsiniz. Orta kata koyup tek cihazdan bağlanmak istiyorsanız 5 Ghz üzerinden bağlanabilen repeater lara bakabilirsiniz.

5 GHz destekli routerlara bakmanız gerekli. Kullandığınız modem Netmaster ise Wi-Fi performansı iyi değil. Wi-Fi'den güçlendiriciyi 2.4'e bağlayıp kullanmanız da bir şeyi değiştirmez. Her katta bağlantı iyi olsun diyorsanız 2'li ya da 3'lü TP-Link decolara bakabilirsiniz. Orta kata koyup tek cihazdan bağlanmak istiyorsanız 5 GHz üzerinden bağlanabilen repeaterlara bakabilirsiniz.

Modem Kablonet'in ilk 25 Mbps'li için getirdiği Infinity 401 modemi. 2 gün önce paketi 100mbsp çıkardım. Modemin yanında 5.g 100 Mbps'ye yakın verirken 2.4G 20 geçemiyor bunu anlamadım.
Orta kata bir router koyup öyle güçlendirmeyi düşünüyorum.

5 GHz destekli routerlara bakmanız gerekli. Kullandığınız modem Netmaster ise Wi-Fi performansı iyi değil. Wi-Fi'den güçlendiriciyi 2.4'e bağlayıp kullanmanız da bir şeyi değiştirmez. Her katta bağlantı iyi olsun diyorsanız 2'li ya da 3'lü TP-Link decolara bakabilirsiniz. Orta kata koyup tek cihazdan bağlanmak istiyorsanız 5 GHz üzerinden bağlanabilen repeaterlara bakabilirsiniz.

Modem Kablonet'in ilk 25 Mbps'li için getirdiği Infinity 401 modemi. 2 gün önce paketi 100mbsp çıkardım. Modemin yanında 5.g 100 Mbps'ye yakın verirken 2.4G 20 geçemiyor bunu anlamadım.

Hocam dediğim ilk sorun ile ilgili bir bilgin var mı yetkili servisimi aramam lazım?
Bir de bu dediğin TP-Link deco E4 biraz baktım ama kaliteliye benziyor benim Kablonet modeme iyi olur mu faydasını görür müyüm 3 katlı bir evde oturuyorum. @magicspears

Son düzenleme:

Hocam dediğim ilk sorun ile ilgili bir bilgin var mı yetkili servisimi aramam lazım?
Bir de bu dediğin TP-Link deco E4 biraz baktım ama kaliteliye benziyor benim Kablonet modeme iyi olur mu faydasını görür müyüm 3 katlı bir evde oturuyorum.
2.4g için servis birşey yapmaz açıkçası. Birkaç ayarla düzeltilebilir. Yalnız sorun tekrarlayabilir. İsterseniz ayarları paylaşabilirim.

Bir de bu dediğin TP-Link deco E4 biraz baktım ama kaliteliye benziyor benim Kablonet modeme iyi olur mu faydasını görür müyüm 3 katlı bir evde oturuyorum. @magicspears
Dediğiniz ürün uyar tabi alınabilir.

Tamamdır teşekkür ederim
Rica ederim. Bu ayarları da bir yere kaydedin. Müsait bir zamanda denersiniz. Dediğim gibi sorunu çözmede yardımcı oluyor.

Bu ayarları kablolu yapmanız da fayda var. Ayar yapılırken kablosuz da kopma olabiliyor. Normaldir.

192.168.0.1 arayüzüne girilir.

Kullanıcı adı ve şifre “admin”dir. Eğer sayfada başka bir bilgi varsa şifre ile ilgili onu yazın.

Arayüz şifresini değiştirmenizi isteyebilir. Değiştirin.

Arayüze girdikten sonra yukarıda Güvenlik duvarına tıklayın. Orada IPV4 güvenlik duvarı korumasını kapalı yapıp tamam deyin.

Yukarıda kablosuz a tıklayın.

Infinity modem kullanıyorsanız burada hem 2.4 hem de 5 ghz in ayarları yapılacak.

Önce ilk satırda bağlantı tipi 2.4 seçilir. Aynı sayfada kontrol kanalı 10 a sabitleyip uygula deyin. Ardından en alt satırlarda olur. STCB tX diye bir ayar vardır. Bu ayarı kapalı yapıp uygula deyin.

Bu işlemler bittikten sonra 5 ghz in ayarları yapılacak.İlk satırda bağlantı tipini 5 ghz yapın.

Yine aynı kontrol kanalı satırına geliyoruz. Burada 64 e sabitleyip uygula deyin.

Sonra yine STCB tX ayarını kapalı yapıp uygula deyin.

Bu ayarlar bittikten sonra modemi kapatıp 1 dk kadar bekleyip açın.

NOT: modem arayüzüne girmede hata verirse modemi resetlemeniz gerekir. Modemin ışıklarının olduğu tarafın hemen altında reset deliği olacak oraya 30 sn bir cisim yardımıyla basılı tutarak resetleyin. Resetlemeden sonra modem açılana kadar bekleyin. Modemin US ve DS ışıkları sürekli mavi yanıp sönmeye başlarsa modeme işlem yapmayın. Yaklaşık 5 dk civarı güncelleme yapacaktır. Bu işlem bitene kadar bekleyin. Bittiğinde modem kendini yeniden başlatacak. Başladıktan sonra ışıklar tamamiyle yeşil olduktan sonra yukarıdaki işlemleri deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı