Kablonet ani ping artışı

Yaklaşık 1 hafta önce Türk Telekom'dan Kablonet'e geçtim Türk Telekom'da 24Mbps hızını kullanıyordum League of Legends'ta sabit 23 bazen 25 ping alıyordum ama genellikle 23 ms sabitti Kablonet'e geçtim ping değerlerim 31MS 32mslere çıktı ama sabit olmuyor bazen 60'lara 40'lara 100'lere çıkıyor arada ping spikeleniyor yani günlerdir araştırıyorum modem arayüzündeki kanal ayarları olsun DNS Benchmark testlerinde en iyi DNS'i modeme enjekte etmek olsun birçok ayar yaptım ama ping artış sorunu yaşıyorum ama download ve upload değerlerimde sıkıntı yok paketimde sunulduğu gibi hızımı alabiliyorum (100 Mbps Download 5 Mbps upload)

Modem Markası: NetMaster İnfinity 401

Modem oturma odasında benim aldığım hız değerleri şu şekilde: (Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test)

Denediğim aklıma gelen birkaç yöntemlerde şu şekilde;
  • Modem arayüzünden kontrol kanalı değişiklliği (Wi-Fi analyzerle test ettim 11 kanal en uygunuydu onun ayarını yaptım) band genişliği ayarı vs ayarları.
  • DNS Benchmark testinden en stabil DNS'yi bilgisayarıma ve modemime girdim bu pingin düşmesine neden oldu yani iyi geldi (Türksat'ın DNS'si çıktı en stabili)
  • Wireless kartım güncel sürümde ve iyi olduğunu düşünüyorum modemle aramda birkaç duvar mesafe olmasına rağmen 80Mbps üstü hız verebiliyor. (2.4GHz bandını kullanıyorum)
  • Arka plan açık uygulamalarımı kontrol ettim gereksizleri kapaılıydı zaten bunun bir etkisi yok Türk Telekom kullanırken hangi uygulamaları açıyorsam Kablonet'te de o uygulamaları arka planda açıyorum bazen.
  • WLAN optimizer programını kullandım ama pingim daha da arttı neden negatif etki yarattı hiçbir fikrim yok.
  • Bilgisayarın gereksiz temp dosyalarını temizledim belki etkisi olabilir diye ama olmadı.
  • Internete ekstra sadece 1 2 kişi bağlanıyor onlar bağlanmadığı zaman bile ping artışı oluyor yani onlarla pek ilgisi yok.
Ve Türktelekomun eski bir modemi var o modeme geçsem ekstra artısı olurmu bana ?

Hocam kablo ile kullanmayi denediniz mi?

Kablonet kullanıyorum LoL'de 22 sabit kıpırdamıyor.

Ethernetlemi bağlanıyorsun? Türk Telekom'da benim de 23msden pek fazla kıpırdamazdı ama Kablonet'e geçtim ping dalgalanıyor sürekli oturduğum bina 2 3 yıllık yeni bina altyapı geleli 2 sene bile olmadı altyapıda sıkıntı olcağınıda düşünmüyorum.
Hocam kablo ile kullanmayi denediniz mi?

Kablo ile bağlanma şansım yok modem yakınımda değil.

Hocam ne yapıp ne edin halının altından falan geçirin kablo ile bağlanın, çünkü Wi-Fi ile cidden stabil olmuyor bağlantı, ayrıca laptop mu kullanıyorsunuz?

Kablosuz kullanıyorsan normal çünkü bu modemlerin kablosuzu çok kötü. 5 GHz ile bağlanmayı dene belki düzelir, kabloyla bağlanmak kesin çözüm.

5GHz kablosuz listesinde çıkmıyor bilgisayarım desteklemiyor büyük ihtimal ama 2.4GHz'da iyi hız değerleri alıyorum USB ile çalışan TP-Link 5GHz Driver alsam taksam çözüm olur mu?
Hocam ne yapıp ne edin halının altından falan geçirin kablo ile bağlanın, çünkü Wi-Fi ile cidden stabil olmuyor bağlantı, ayrıca laptop mu kullanıyorsunuz?
Evet.

Türk Telekom'da MS konusunda gram sıkıntı yaşamıyordum 23 ms sabitti ama Kablonet'e geçtim dalgalanmaya başladı şimdi neden Wi-Fi sorun olsun ki?
Kabloyla bağlan kafan rahat olsun. Etraftaki sinyal kirliliği etkiler bu sefer hızını.

Modeme uzakta olduğum için mümkün değil pek bu Türk Telekom'da kanal ayarları band ayarları yapmadan bile sıkıntı çekmiyordum Kablonet'te çekmeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…