Kablonet Ethernet bağlantı problemi

murat_kah

Kilopat
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
20
Merhaba.

Yeni eve taşındım ve mevcut Superonline paketimi Kablonet altyapılı Superonline 24 MBS sınırsıza çevirdim. Değişik bir modem verdiler. Sorun şu. İnternetim var kablosuzda sıfır sıkıntı ama ethernetle bağladığım masaüstü internete girmiyor. PC'de bir sorun yok eminim. Çünkü 10 dakika falan sonra yavaş yavaş internet geliyor. Yarım saate tam performans devam ediyor. Böyle bir sorun yaşayan oldu mu hiç, nodem mi değiştirmek lazım?

Modem: Netmaster Infinity 401 imiş.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taahütün daha baya var mı ? Kablonet altyapısından 24 Mbps hız almakta kötüymüş 100 Mbps internet ve kablolu tv kablonette 89 TL flan.
Verdikleri modem standart Kablonet modemi üstünde LAN ışığı yeşik yanıyor mu? Modemden PC'ye bağladığın kabloda problem olabilir mi? Veya Müşteri hizmetlerini aradın mı merkezi sistemsel birşey olabilir.
 
Aşağıda tarif ettiğim işlemleri deneyip ekran görüntüsünü aktar bana. Kopukluk olan, bağlantı sağlanamayan bir anda aşağıdaki işlemleri gerçekleştir ki modem ile aranda bir problem olup olmadığını anlayalım; kullanıcı tarafında genelde bu aşamada problemler olur.

Önce "Tracert technopat.net" komutu ile gateway adresini öğren. 1. satırın sonunda yazan çok yüksek ihtimalle 192.168.*.* şeklinde devam edecek olan Private IP adresinden bahsediyorum.



Akabinde "Ping 192.168.*.*" komutu ile ilgili adrese bir ICMP paketi gönderelim. Kopukluk olduğu durumlarda modem ile aranda bağlantı problemi var mı anlamış oluruz.

 
Aynı sorun bende de var. ve kaç haftadır kabloludan internete giremiyorum, sorun tanıla yaptığımda da Ipv4 hatası alıyorum bazen, bazen de dhcp'de ethernet etkinleştirilmemiş diyor, kendi kafasına göre interneti veriyor veya vermiyor, sorun bilgisayarda mı modemde mi çözemedim, kablosuzu ne güzel çalışıyor ama kablolu çalışmıyor. Teşekkürler Superonline
 
Superonline ı iptal edip kablonetin kendisine geçtim 100 mbs pakete. Modem yine aynı modem sorun yine aynı sorun. Yalnız şöyle bişey farkettim.

Lan kablosunu modemden çıkartıp takınca internet direk geliyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Ekte iletiyorum





Superonline ı iptal edip kablonetin kendisine geçtim 100 mbs pakete. Modem yine aynı modem sorun yine aynı sorun. Yalnız şöyle bişey farkettim.

Lan kablosunu modemden çıkartıp takınca internet direk geliyor. Bunun nedeni ne olabilir?


 


Mer

Merhaba, söylediğiniz adımları izledim ve şu sonuca ulaştım aynı sorun bende de mevcut.
 

Dosya Ekleri

  • ping.png
    20,3 KB · Görüntüleme: 48
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…