Kablonet fiber için modem önerisi

kablonette zaten DSL yok. Coax kablo ile geliyor daireye bağlantı. Bence modem/router almak için acele etmeyin önce bağlantı gelsin bakalım nasıl bir bağlantı gelecek ona göre karar verirsiniz.
aşağıda paylaştığım modemi mevcutta kullanıyorum. Router özelliği de var. Benim için önemli olan kablolu performansı wifi bir şekilde hallederim.

Üsttede belirttiğim gibi normalde kablonette Coax kablo gelir ve Docsis 3.0 bir Cable Modem ile Coax bağlantı Network sinyaline dönüştürülür.

Eğer bu şekilde olan bağlantı geldi ise Cable Modem'i Bridge moda alıp kullandığınız DSL Router'ı WAN portunu belirleyerek Router olarak kullanabilirsiniz. Fakat MACID Clone yapmak gerekebilir.

Dediğim gibi önce bir bağlatınız gelsin modeminiz gelsin sonrasında bunlar değerlendirilir.

Yeni döşenen Kablonet altyapılarının hepsi FTTB, uzun bir süre FTTH sisteme geçmeyecekler. Kablonet'in FTTB altyapısı, binaya kadar turuncu fiber kablo gelir ve binadaki kutuda sonlanıp daireye coaxial kablo ile girer. Teoride 1000 Mbps'e kadar desteklese de Kablonet bunu normal kullanıcıların erişim sağlayacağı fiyatlardan sunmuyor. Verecekleri (muhtemelen Netmaster Infinity 401) modemi kullanmanız gerekiyor, ki kullanmak istemezseniz de DOCSIS 3.0 destekli modemler hem çok zor bulunuyor hem de çok pahalıya satılıyorlar. Verecekleri modemi bridge olarak kullanıp yanına bir router almanız en iyisi.

Nasıl hocam sizin de Netmaster mı? Sitelerindeki Huawei Router verilmiyor mu?

Sundukları hizmet fiber oluyor. Sonunda fibere geçiş yapıyorum. Bir önceki sitede superonline fiber vardı. O da aynı mantık binaya kadar fiber, daireye cat kablo ile çekiliyor. Verdikleri modem kablolu bağlantıyı sağlam yapsın yeter.

Sen kablonet mi kullanıyorsun? İnternet ile birlikte TV yayını da veriliyorlar sanırım.
Evet, Dolu Dolu 50 Mbps paketini kullanıyorum. Daha hiç kesinti olmadı, stabilite ve ping sorunu ile de karşılaşmadım. Kablonet kötü diyenlerin çoğu eski altyapıdan (komple bakır) hizmet aldıkları için kötü diyorlar. Internet alıyorsan TV yayını da pakete dahil, ki ayrı ayrı satış da yok.

Sen ne anlatıyorsun? Bilgin varmı Kablonet'in nasıl çalıştığı hakkında? Sıfırdan Kablonet altyapısı döşetmiş ve evimde de kullanan biri olarak konuşuyorum. Bu yanlış bilgi arkadaşlar.
Hocam kutuya kadar fiber sonrası koaksiyel değil mi? Huawei konusunda haklısınız. FTTB konusunu karıştırmış olabilirim. Bende kullanıyordum KabloNet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…