Kablonet Fiber

Metehan1923

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda TurkNet VDSL kullanıyorum. Hız 85 Megabit Ping süresi 5Ms, Upload 7.50 civarında. Kablonet'ten Fiber altyapı sorgulaması yaptım. 100 Megabit'e kadar Fiber bağlantının olduğu bilgisi çıktı. İletişime geçtim. Binaya kadar Fiber altyapıları olduklarını, bina içinden modeme kadarsa bakır kablo kullandıklarını fiberden %10'luk bir kayıp yaşayacağımı söylediler. Pek bir şey anlamadım. Deneme seçenekleride yok. Yıllık taahhütle paketleri var. Aylık 114 lira TurkNet VDSL'de 99 Lira ödüyorum. Geçmeye değer mi? Bu şekilde Tam fiber mi oluyor sundukları hizmet. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ben 10 yıllık Wi-Fi adaptörü ile 100 megabit alıyorum. Telefonda 5G ile bağlanınca da 100 megabit veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam 120 TL veriyoruz biz akşam 19.00'dan sonra 25 megabite düşüyor bilginiz olsun bende bazen düşmüyor. Karar sizin. Bakır kablo olayına bir şey diyemem.

Kablonet 100/5 paketini kullanıyorum. Gün içinde vaadedilen hızı alıyorum. Akşamları(19:00-06:00) hız 25 mbps oluyor(Paket böyle zaten.) Kablo TV dahil etmediğim için 100 lira ödüyorum.

Hız düşümsüz Dolu Dolu 50 Mbps paketini kullanıyorum, aynı şekilde FTTB (binaya kadar fiber) altyapı üzerinden hizmet almaktayım. Stabilite sorunu, hız dalgalanması ve ping sorunu hiç yaşamadım. Kablonet binaya kadar gelen fiber kabloyu binanıza yerleştirilen kutuda sonlandırıp dairenize coaxial kablo ile ulaştırıyor. Ayrıca, FTTB ile FTTH arasındaki farkı anlamak güçtür. Ek olarak, internet bağlantısı asla kesilmiyor diyebilirim, ki kesinti olacağı zaman da (bakım, onarım vs.) SMS gönderiliyor.

Kablonet yapısı farklı uydudan veriyor interneti ama hizmeti iyi.
Diğer şirketler nasıl hizmet sağlıyorsa onlar da aynı şekilde hizmet sağlıyor, tek fark aynı kablo üzerinden TV hizmeti sağlamaları.

Aynen dostum bende kullanıyorum 24 aydır ve memnunum paketim taahhütüm bitti şimdi yenilyeceğim.

15 megabit için 15 TL fazla vermeye değmez bence. Bir de uğraşacaksınız onu iptal et ona abone ol falan. Değmez.
Bir de kablonet taahütlü diye biliyorum. Türknet'te taahüt yok bildiğiniz üzere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…