Kablonet GPON ile ping değerlerim nasıl olur?

Samet AKARR

Femtopat
Daha fazla  
10 gün önce fiberkablonet (g pon) teknolojisi altyapı olarak binaya geldi ve ben de almak istiyorum. Saat 19.00-24.00 arasında 25 Mbps ve diğer saatlerde 100 Mbps hız veriyorlar fiber olarak. Sorum şu Online FPS oyunlarında ( Valorant, CS:GO vs.). Valorant'ta 30 ile 35 arası ping değerlerine sahibim. Kullandığım internet ise turkent 35 Mbps Hiper internet yani fiber değil. Sizce fiberkablonet ( g- pon) a geçtiğim zaman herhangi bir sorun yaşar mıyım? Kullanan varsa eğer cevaplarsanız çok sevinirim.

Kablonet zaten fena değildi, sadece DOCSIS 3'den dolayı 10 MS ekliyor diyorlardı. GPON'a geçince harika şeyler olmasını bekliyorum.

Sorun yaşamazsın. HiperNet yani VDSL bakır kablo üzerinden erişim verdiği için gecikmeler yaşanabiliyor. Fiberde bu durum söz konusu değil. Ping değerlerinin daha iyi olacağını garanti ediyorum.
Kendi evimde VDSL kullanıyorum iş yerinde ve diğer evde fiber kullanıyorum. Daha iyi performans söz konusu.

Kablonet zaten fena değildi, sadece DOCSIS 3'den dolayı 10 ms ekliyor diyorlardı. Gpon'a geçince harika şeyler olmasını bekliyorum.

2 sene önce bir akrabam evinde fiberkablonet kullanırken modeminin çok eski olduğunu ve akşamları Wi-Fi'de sorun oluştuğunu söyledi. Fakat bana bu modemden getireceklerini kesin bir şekilde dile getirdiler. Sanırım işimi gayet iyi bir şekilde görebilecek bir modem olur değil mi? Oyunlar için zaten kablolu bağlantı kullanıyorum.
Kesinlikle ben de katılıyorum fakat etrafta konuşan bazı kişilerden dolayı tereddütlüyüm.

Eğer bu Router ise bunu alma. NAT cihazını bedavaya veriyorlarsa eğer. Wi-Fi 6 Router al. Mümkünse Asus al. Hem de kiralık olmaz. Cihazın her zaman senin olur.

Eğer bu router ise bunu alma. NAT cihazını bedavaya veriyorlarsa eğer. Wi-Fi 6 router al. Mümkünse ASUS al. Hem de kiralık olmaz. Cihazın her zaman senin olur.

NAT cihazı hakkında bir bilgim yok maalesef. Diyelim ki NAT cihazını almadık. Wi-Fi hızında mı bir problem ortaya çıkar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…