Kablonet güzergah ve altyapı getirememe sorunu

Defkhan 59

Hectopat
Daha fazla  
Hocalar, mevzu şöyle: Kablonet'e daha öncesinde çok defa altyapı başvurusu yapmış olmama rağmen olumlu yanıt alamadım. Geçenlerde yine BTK'ya bir yazı şikayet bildirgesi hazırladım. Gönderdim 1 hafta içinde falan cevap geldi. Ama olumlu yanıt alamayınca sinirlendim ister istemez. Verdikleri cevap şu: Adresiniz altyapı güzergahımızda bulunmadığı için hizmet veremiyoruz. Üzgünüz falan falan. Adrese gelip baktılar galiba ya da internet üstünden baktılar orasını bilemiyorum ama güzergah dedikleri şey nedir çözemedim. Müşteri hizmetleri ve telefondan altyapı başvuru talebi açtım bugün, telefondaki başvuruyu yapan arkadaşa da anlattım vaziyeti.Dedim ki kardeşim bakın evimin bulunduğu ili, ilçeyi, mahalleyi geçtim onlar da var altyapı üstüne üstlük sokakta da altyapı mevcut ama bir türlü aynı sokakta olan binama altyapı veremediniz diyorum. 3 senedir uğraşıyoruz diyorum. Tamam başvurunuzu yapalım, gelişmelerden haberdar edeceğiz dedi. Elimden bir şey gelmiyor deyip kapattım telefonu tabii. Kadın bunun yanında kazı yapılması gerekiyor olabilir, sokağınızın yapısından kaynaklı olabilir dedi. Belediyeden izin işlemleri vesaire uzun süreçler alabilir gibisinden bir şeyler çıtlattı. Olay ciddi anlamda kafamı karıştırdı. Yorum yaparsanız veya bunun gibi şeyler yaşayanlar anlatırsa çok memnun olurum. Teşekkürler, iyi sosyaller.

Ay
Kanlonet altyapısı sokakta var. Sizin binanızda mı yok sadece? Doğru mu anladım?
Aynen öyle ama sokak biraz uzun ve altyapısı olan site ile aramızda 50 metre falan var. O site ile aramızda hiç bina yok sadece boş araziler var.Altyapı sorgulamasında evimin bulunduğu sokakta altyapı gözüküyor ama bina da yok diyorlar

Hocam sadece 1 kişi için masrafa girmek istemiyorlardır. Apartmandan 2-3 kişiyi daha ikna ederseniz getireceklerdir fiberi.

Hocam sadece 1 kişi için masrafa girmek istemiyorlardır. Apartmandan 2-3 kişiyi daha ikna ederseniz getireceklerdir fiberi.

Apartmanda 15 daire var herkes de internet bekliyor. Biliyoruz ama sadece ben ve yönetici uğraşıyoruz diğerleri hazır internet gelse de kullansak diye bekliyorlar maalesef. Biz bilgilendirmeyi yapıyoruz onlar sadece imza atıp geçiyorlar anlamıyorlar neyazık ki.

Kablonet bende çok isterim binama gelsin ama bırak binayı mahalleyi bizim ilde maalesef yok şu anda.

Kablonet fiber mantığı ile çalışıyor yani ADSL VDSL gibi mahalleye 1 kutu koyayım oradan her eve dağıtayım olmuyor.

Tek tek her binaya kadar fiber çekiyorlar sonra ger binaya kutu koyuyorlar binanın içine o kutudan da dairelere interneti kalın kablolarla dağıtıyorlar.

Bu üstte yazdığım sebepler yüzünden ilk kurulum maliyeti yüksek.

Hocam şu an binada hiç mi altyapı yok? Eğer yoksa bir Türksat müdürlüğüne gidin durumu anlatın. 15 tane hazır aboneniz var yoksa başka firmalara geçicez diyin. Hiç kimse 15 müşteri kaybetmek istemez.

Fiber kurulum maliyetleri evet biliyorum çok fazla olduğunu ama sokakta olup da bınada olmaması çok saçma geliyor. Sizin iş de olacak gibi gelmiyor üzücü. İlde yoksa keyiflerine kaldınız
Hocam şu an binada hiç mi altyapı yok? Eğer yoksa bir Türksat müdürlüğüne gidin durumu anlatın. 15 tane hazır aboneniz var yoksa başka firmalara geçicez deyin. Hiç kimse 15 müşteri kaybetmek istemez.

Hocam şöyle anlatayım. 3 senelik apartmanımız. Geçen haftaya kadar arayarak altyapı sorgulaması yaptığımızda hep altyapınız mevcut değil diyorlardı. Ama ne işse geçen hafta ADSL mevcut olduğunu ve 12 Mbps hız verebileceklerini söylediler. Telefondaki arkadaşa soruyorum kardeşim bu zamana kadar olmayan altyapı kazı falan olmadan nasıl geldi 1 haftada diyorum. Altyapınız zaten varmış önceden beri diyor. Lan diyorum 3 senedir altyapı yok diye superbox kullanıyoruz bütün apartman sakinleri superbox kullanıyoruz. Yok efendim biz bilmiyoruz altyapı var başvuru yapabilirsiniz diyor 12 Mbps için. Dedim ADSL vercekseniz kalsın Fiber ya da VDSL bekleyelim. Bu konuşmalar tahmin edeceğiniz üzere Türk Telekom müşteri hizmetleriyle konuşmamdır.VDSL hizmeti için öngörülen tarih 31 Aralık 2020 dediler bunun yanında.Fibere de 31 Aralık 2021 diyorlar.

Son düzenleme:
Hocam Türk Telekom'u boşverin siz. Dediğim gibi Türksat'la konuşun. 15 müşteriniz hazır diyin. Size tavsiyem müşteri hizmetlerinden ziyade şikayetvar.com ile şikayet yazmanız. Orada çok daha iyi ilgileniyorlar. Durumu izah edin. Ve eğer altyapıyı getirirseniz 15 kişi abone olucak diyin. Onlar bir an önce getirmeye çalıştırır.

cevap olarak da bu geldi ve tabi ki de olumsuz yanıt aldım. 2 ay önceki şikayetimdir bu. Güncel bir tane daha yazıcam az sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…